Antena Meniu Search
x

(P) Uite ce soluții ai pentru problemele de asociere ale căștilor wireless

Cu siguranță te bucuri din plin de căștile wireless, însă uneori probabil ți s-a întâmplat și ție să nu le mai poți conecta la telefon. Dacă nu ți s-a întâmplat, dar vrei să previi situația dificilă când nu vei ști ce să faci în acest caz nefericit, uite câteva soluții care te vor ajuta să le reconectezi și să te bucuri în continuare de experiența ta audio.

de Redactia Observator

la 06.11.2023, 18:01

Identificarea problemei

Înainte de a începe să apeși butoanele și să modifici setările, vezi dacă poți găsi sursa problemei: ar putea fi căștile tale, sigur, dar ar putea fi și telefonul sau chiar aplicația pe care o utilizezi pentru a reda muzică. Asociează căștile cu un alt dispozitiv și vezi dacă funcționează mai bine.

De asemenea, poți încerca o pereche de căști cu fir sau conectează căștile Bluetooth cu un cablu (dacă acceptă acest lucru). În cele din urmă, încearcă o altă pereche de căști Bluetooth dacă ai în jur. Dacă poți determina sursa problemei, este posibil să ai o idee mai bună despre cum poți rezolva problema de conectare.

Ce faci dacă nu merge împerecherea căștilor wireless?

Dacă nu poți conecta deloc căștile la telefon, nu dispera, este un lucru ușor de reparat, asta dacă ele nu sunt complet defecte. Iată 5 pași pe care să îi verifici!

#1. Verifică manualul

Multe căști intră automat în modul de asociere atunci când le utilizezi pentru prima dată. Drept urmare, majoritatea utilizatorilor pot împerechea cu ușurință căștile prima dată, dar a doua oară poate că nu va mai funcționa. Deci, dacă perechea ta de căști nu apare pe un dispozitiv nou, poate fi necesar să căuți manualul pentru instrucțiuni despre punerea lor în modul de asociere. Majoritatea mărcilor îți cer să ții apăsat butonul de pornire pentru câteva secunde, dar unele căști, în special cele care au comenzi tactile în loc de butoane, au propria lor metodă.

#2. Deconectează alte dispozitive

Dacă ai conectat deja aceste căști la un dispozitiv, cum ar fi un iPad, este posibil să nu se conecteze la telefonul tău. Unele căști se pot conecta la mai multe dispozitive simultan, în timp ce altele nu. Dezactivează setările Bluetooth ale dispozitivului asociat inițial, această deconectare va forța automat căștile să intre în modul de asociere.

#3. Deconectează celelalte căști

În mod similar, asigură-te că telefonul nu s-a conectat la căștile wireless ale altcuiva din cameră.Dacă le-ai folosit vreodată, acestea se vor conecta automat când sunt pornite și în raza de acțiune. S-ar putea chiar să ștergi vechile dispozitive Bluetooth din memoria telefonului – din setările Bluetooth de pe iOS, atinge „i” de lângă un anumit dispozitiv și atinge „Uitați acest dispozitiv”. Pe Android, atinge roata „Setări” de lângă un dispozitiv asociat și alege „Anulați împerecherea” (sau „Uitați”, așa cum este etichetat pe unele telefoane).

#4. Reîncarcă bateria

Dacă bateria căștilor tale este scăzută, este posibil să aibă probleme de asociere – unele căști Bluetooth rămân pornite atunci când sunt în carcasă, ceea ce înseamnă că se vor consuma mai repede decât te aștepți. Încearcă să le conectezi la priză și să le încarci complet înainte de asociere, chiar dacă spun că mai au puțină baterie.

#5. Asigură-te că cele două dispozitive sunt compatibile

La fel ca majoritatea tehnologiei, Bluetooth a trecut prin multe revizuiri și îmbunătățiri de-a lungul anilor. Majoritatea dispozitivelor folosesc Bluetooth 5.0 sau mai nou. În timp ce un telefon compatibil Bluetooth 5.0 ar trebui să se poată conecta la majoritatea dispozitivelor pe care le deții, este posibil ca anumite căști Bluetooth moderne să nu se conecteze la telefoane, tablete sau laptopuri foarte vechi. Verifică versiunile Bluetooth acceptate pe ambele dispozitive și asigură-te că sunt compatibile între ele.

Cu ceva noroc, ar trebui să reușești să pornești muzica în cel mai scurt timp.

Desigur, căștile wireless pot întâmpina și alte probleme legate de sunet, dar pentru fiecare problemă, utilizatorii au găsit nenumărate soluții pe care le poți găsi cu ușurință pe internet la un simplu search, așa că nu ai de ce să te îngrijorezi dacă întâmpini anumite probleme tehnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Advertoriale » (P) Uite ce soluții ai pentru problemele de asociere ale căștilor wireless