Video

Alex Pîrvu a învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată: "Îmi place foarte tare răsăritul soarelui"

De Bianca Iacob.
Publicat: 22.12.2020, 13:37.
Actualizat: 22.12.2020, 13:46

Vede doar lumina şi simte prin muzică. E povestea unui adolescent cu o voce de aur şi cu o voinţă de fier. Se numeşte Alex Pîrvu şi, de ziua lui, are nevoie să îi facem cadou independenţa, adică o pereche de ochelari pentru nevăzători care să-l ghideze. Îi putem face o bucurie şi lui Alex spunând Ajut Eu.

Tu pentru cine trăieşti? Pentru muzică?

Da. Clar pentru muzică.

Alex Pîrvu: Eu sunt Alex, am 17 ani. Sunt la Dinu Lipatti din clasa I. Mă consider un adolescent plin de viaţă şi dornic sa realizez lucruri frumoase.

E frumoasă lumea lui Alex. Plină de viaţă, de muzică... şi de lumină.

Alex Pîrvu: Îmi place foarte tare răsăritul soarelui. Când mă trezesc, trag jaluzeaua şi văd că este soare afară, sunt atât de fericiti, incredibil de fericit sunt.

Şi ce vezi?

Efectiv o lumină foarte puternică. Şi doar atât.

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: La vârsta de două luni şi jumătate am conştientizat că nu sesizează când intru în cameră, întorcea capul doar după sunete.

Alex Pîrvu: N-a fost uşor pentru nimeni. Nici pentru mine, nici pentru ai mei, pentru nimeni. Dar clar a fost totul peste aşteptări. Pentru mine viaţa a decurs destul de normal. Într-o normalitate uluitoare până acum.

Alex Pîrvu a învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată

Pentru că Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală. A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată.

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Pasul într-o şcoală normală nu l-a ţinut pentru faptul că sistemul de învăţământ este foarte OK la noi. Pasul l-a ţinut pentru faptul că am fost noi ca familie în spate. Fiecare avea câte o atribuţie. Eu română, soţul matematică şi fizică, bunica geografie şi biologie.. adică fiecare aveam câte ceva de făcut.

A decoperit muzica la patru ani.

Publicul l-a descoperit pe el la 10 ani, când, pe scena Next Star, a ridicat sala în picioare.

Alex Pîrvu: Nu m-am aşteptat niciodată să mă îndrăgească lumea şi, după, am căpătat foarte multa încredere.

Alex e uşor de îndrăgit. Pentru că nu se plânge niciodată şi pentru că trăieşte cu inima deschisă.

Cum este să fiţi mama lui Alex?

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Greu, frumos şi în acelaşi timp o super împlinire. Minunat! Mă simt super împlinită să spun că sunt mama lui Alex Pîrvu.

V-a zis vreodată ce vrea cel mai mult şi cel mai mult să vadă?

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Probabil, având în vedere că este fascinat de feţele umane, probabil că şi-ar dori să ne vedem faţă în faţă.

O genă necunoscută îl ţine deocamdată la limita dintre lumină şi întuneric. Dar tehnologia îl ţine conectat cu lumea de afară.

Şi-ar putea câştiga şi mai multă independenţă, cu ajutorul unor ochelari inteligenţi, care să îl ghideze. E visul lui Alex - să păşească într-o zi singur, pe uşa facultăţii, la Conservator, şi apoi pe o mare scenă.

Top știri

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia
1
Extern • pe 26.01 la 12:06

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia

O mamă a sărit în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul. În urma impactului, femeia și-a pierdut viața.

PARTENERI
Lidia Buble, probleme de sănătate! Cântăreața nu mai poate să vorbească! Cum s-a afișat pe internet!
spynews.ro
'Vrei să mă împuşti? Vino, sunt la o nuntă' - Dialogul fabulos între interlopi cu câteva minute înainte de odioasa crimă din SUA
gandul.ro
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena Simonei Halep
prosport.ro
"Mi-a oferit un cadou de 250.000 de euro!" Ioana Năstase, ieşire publică fără precedent: "În postura de amantă nu prea stau!"
antenasport.ro
Când avea numai 15 ani cucerea lumea cu Laguna albastră. Ce mai face și cum arată Brooke Shields la 55 de ani
CaTine.ro
După marele concert marca RBD, Maite Perroni vorbește despre refuzul foștilor ei colegi, Poncho și Dulce
tvhappy.ro
ULTIMELE ȘTIRI
10:28 44 de şcoli din San Francisco vor fi redenumite, din cauza numelor care ar fi asociate cu rasismul, sclavia sau colonizarea 9:50 Fata umilită și snopită în bătaie la Târgu Jiu cere daune în instanță: câte 100.000 lei de la fiecare agresoare 9:39 Noile centre de vaccinare din Suceava, întârziere de o lună. În judeţ, locurile pentru vaccin sunt limitate 9:10 Horoscopul zilei, 28 ianuarie 2021. Dacă Balanțele îşi propun să schimbe locul de muncă, azi este ziua perfectă 9:09 Copil dispărut în judeţul Cluj, noapte albă pentru căutători. Lucian a plecat la magazin şi nu s-a mai întors 8:57 Clădirile reabilitate din Deva, mâzgălite de adolescenți 8:52 Protestele polițiștilor continuă în toată țara, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor 8:49 Echipa OMS din Wuhan va începe investigarea originilor coronavirusului, după ieşirea din carantina de două săptămâni 8:46 O centrală termică a explodat într-un bloc din Medgidia. Sunt patru victime, întreaga scară a fost evacuată 8:18 Un câine curajos a plonjat în apă, într-o încercare disperată de a salva un copil de la înec, în Australia
CITEȘTE PE A1.ro
Ce mai face și cum arată Oana Lis, soția lui Viorel, de când a dispărut din spațiul public
A1.RO
Mihai Morar s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce a spus despre starea lui de sănătate
A1.RO