Antena Meniu Search
x

Video Cadoul primit de Felipe, brazilianul îndrăgostit de România, de la Adelina Pestrițu

Felipe, un brazilian care a lăsat soarele şi căldura plajelor Copacabana şi Ipanema pentru un loc unde iernile sunt grele - Valea Jiului, a reuşit să aducă aici o rază de lumină. Le-a oferit copiilor din oraşul Vulcan un zid de escaladă, un perete pe care se caţără deja campioni.

de Redactia Observator

la 30.11.2020, 21:04

Vezi și
  • Felipe a decis să-i ajute pe copiii din Valea Jiului, iar la rândul său, a primit un cadou surpriză din Partea Adelinei Pestrițu.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Într-o fostă centrală termică, Felipe a amenajat o sală de cățărat pentru copiii din Dallas. Un loc care să-i facă să uite de sărăcie şi de frig. Pentru mulţi, a fost unica şansă - de care s-au agăţat la propriu, cu îndârjire.

Priză cu priză, le-a arătat copiilor că atunci când nu au modele spre care să privească în jur, să se uite înspre ei. Şi acolo, la interior, vor găsi putere și bunătate. Și oricât de sus se vor cățăra sau cât de jos vor cădea, nu le va rămâne decât ce au în ei.

Felipe Silva: "Noi încercăm în fiecare zi la sală să îi învățăm pe copii uite nu trebuie să dai cu pumnul la panou, nu trebuie să te enervezi, poți să respiri, să cauți soluție la problemă și văd asta și la copii, încet încet încep să gândească mai mult înainte să reacționeze așa de repede"

Scânteia care le-a aprins dorinţa

Sportul a fost doar scânteia care le-a aprins dorinţa de a învăţa. Felipe şi-a dat seama că au nevoie de mai mult, aşa că a început să organizeze cursuri şi ore de lectură. În fiecare sâmbătă, copiii se refugiau aici, să asculte poveştile pe care părinţii nu le citeau acasă niciodată.

Felipe Silva: "Visul nostru este pur și simplu să fim un centru de escaladă și de educație, ăsta e visul nostru, să creștem ca și sală, vrem să măresc sala, să fac o sală ca un centru unde să vină mulți copii și să vină oameni din alte țări, din alte locuri din zonă, să vină să se antreneze aici și tot cu partea de educație.

Adelina Pestrițu, impresionată de dedicarea cu care Felipe se ocupă de copiii din Valea Jiului a decis să-i facă o surpriză: "Sunt foarte încântată că există asemenea oameni. M-a impresionat povestea ta".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Ajut Eu » Cadoul primit de Felipe, brazilianul îndrăgostit de România, de la Adelina Pestrițu