Antena Meniu Search
x

Video Tehnologia care îl va ajuta pe Alex Pîrvu să se ghideze în viaţă. Andrada Precup a venit în platou pentru a-i face o surpriză

Alex Pîrvu vede doar lumina şi simte prin muzică. E povestea unui adolescent cu o voce de aur şi cu o voinţă de fier. De ziua lui, şi-a dorit să primească independenţa, adică o pereche de ochelari pentru nevăzători care să-l ghideze.

de Redactia Observator

la 23.12.2020, 12:43

Vezi și
  • Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală.
  • A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată.

E frumoasă lumea lui Alex. Plină de viaţă, de muzică... şi de lumină.

Alex PîrvuÎmi place foarte tare răsăritul soarelui. Când mă trezesc, trag jaluzeaua şi văd că este soare afară, sunt atât de fericiti, incredibil de fericit sunt.

Reporter: Şi ce vezi?

Alex PîrvuEfectiv o lumină foarte puternică. Şi doar atât.

Pentru că Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală. A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată.

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex PîrvuPasul într-o şcoală normală nu l-a ţinut pentru faptul că sistemul de învăţământ este foarte OK la noi. Pasul l-a ţinut pentru faptul că am fost noi ca familie în spate. Fiecare avea câte o atribuţie. Eu română, soţul matematică şi fizică, bunica geografie şi biologie.. adică fiecare aveam câte ceva de făcut.

O genă necunoscută îl ţine deocamdată la limita dintre lumină şi întuneric. Dar tehnologia îl ţine conectat cu lumea de afară.

Alex a primit cadou dispozitivul pe care şi-l dorea

Dana Petruţan a venit în platoul Ajut Eu cu dispozitivul OrCam, care îl va ajuta enorm pe Alex să se descurce în viaţă.

Dana Petruţan: "Ne dorim să aibă mai multă independenţă şi să poată să facă lucrurile în timp real.

Dispozitivul preia informaţia text şi o transformă în informaţie audio, adică în cuvinte. Poate spune ora exactă, produsele din magazine, persoanele, toate acestea cu ajutorul inteligenţei artificiale."

De asemenea, şi Andrada Precup, câştigătoarea X Factor, a venit în studio pentru a-i face o surpriză lui Alex.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Ajut Eu » Tehnologia care îl va ajuta pe Alex Pîrvu să se ghideze în viaţă. Andrada Precup a venit în platou pentru a-i face o surpriză