Antena Meniu Search
x

Video Vis împlinit pentru Adriana, şoferiţa de TIR din Ro-omenia. Ajut eu sprijină o mamă care locuieşte într-o singură cameră cu copiii ei

Poți face bine oricând și de oriunde. Chiar și de la volanul unui TIR. Vă prezentăm o femeie puternică, un lider, un om cu o inimă mare. Se numește Adriana Mureșan și e șoferiță de camion în Spania.

la 19.12.2020, 19:40
Vis împlinit pentru Adriana, şoferiţa de TIR din Ro-omenia. Ajut eu sprijină o mamă care locuieşte într-o singură cameră cu copiii ei Vezi și
  • Adriana coordonează o rețea de voluntari români răspândiți în toată Europa
  • Ro-omenia se numește țara pe care și-au inventat-o românii dezrădăcinați și măcinați de dorul de acasă

Între milioanele de kilometri la volan, Adriana conduce o rețea de voluntari români cu ramificații în toată Europa. Împreună, întind mâini de ajutor spre românii din Diaspora aflați în impas, dar și spre familiile din România care au nevoie de sprijin.

Au creat, practic, o punte a binelui peste un continent. Adriana nu își dorește nimic pentru ea. A vrut doar s-o ajutăm să ajute mai departe. 

Cu sprijinul platformei Ajut eu, Adriana şi-a dorit să ajute o familie din Botoşani, care trăieşte într-o singură cameră. Este vorba despre o mamă divorţată, care locuieşte împreună cu cei şase copii. Într-o scrisoare, aceştia spuneau că îşi doresc de Crăciun încă o cameră.

Din partea oamenilor generoşi de pe platformă, familia din Botoşani va primi dulciuri şi un televizor, tablete pentru şcoală online. În plus, familia din Botoşani va avea parte de materiale de construcţii pentru a termina camera, sub forma unui voucher de 10.000 de lei.

Adriana, femeia care conduce un TIR și o rețea de voluntari, vrea să fie ajutată să ajute

40 de tone versus o forţă de femeie. O pasiune versus o lume de prejudecăţi. Aşa e de aproape două decenii viaţa Adrianei Mureşan. 

Adriana Mureşan: Nu am sa uit niciodata! Nu am sa uit niciodata cum a fost cand am urcat la volanul unui camion. A fost un cosmar pentru mine, am crezut ca mor in noaptea aia! M-am trezit brusc ca trebuie sa ma urc pe un munte foarte abrupt. După care trebuia să intru noaptea, cu spatele, cateva sute de metri in tunel. Eram disperata, toata noaptea am plans si imi sunam sotul care era in Romania sa ii zic ca astia vor sa ma omoare. 

Lumea şoferilor de camioane „este încă o lume a bărbaților”

Avea 33 de ani, trei copii şi un drum complet necunoscut în faţă. Abia se mutase în Spania şi îşi îndeplinea un vis mai vechi, dar şi mai greu decât se aşteptase. Să fie şofer profesionist de camion. 

Adriana Mureşan: Eu am fost primita ca si o curiozitate. M-au considerat colegii mei spanioli ca o papusa, o curiozitate, prostuta. Este inca o lume a barbatilor, lumea soferilor de camioane, si in general, nu numai pe mine, cat si pe colegele mele ne cam trimit la crescut copii si la cratita. 

De atunci şi până astăzi, Adriana a condus mai mult decât alţii în 10 vieţi. 5 milioane de kilometri, zeci de ţări străbătute, sute de nopţi dormite în parcări şi o misiune de care e mândră. 

Adriana Mureşan: Cu 40 de tone in spate esti un serviciu esential pentru toata lumea

pentru ca orice lucru pe care oamenii il au acasa este implicit transportat cu un camion. 

Reporter: Adriana, cum te simti cand te urci la volanul tirului?

Adriana Mureşan: Liberă!

Iar libertatea te poate face un om mai implicat, mai empatic, mai bun. Un lider. 

Adriana și rețeaua de voluntari din diaspora

Din casa ei din Tarragona, Adriana coordonează o rețea de voluntari români răspândiți pe tot continentul. Ajută alți șoferi când sunt în impas, alți români când au o problemă și sute de familii din România, cărora le trimit periodic pachete cu alimente, haine sau ghiozdane cu rechizite. 

La capătul celălalt al Europei, acasă, sunt sute de copii pentru care ajutorul primit de la rețeaua voluntarilor din Diaspora înseamnă nu doar zâmbete, ci și o încurajare. Că nu sunt uitați, că  cineva e alături de ei. 

Iar pentru asta, responsabilă e și Adriana. O simplă șoferiță de TIR, care a demonstrat ce putere capătă binele, când spui Ajut eu

Adriana Mureşan: Si de aici aceasta dorinta de a spune "ajuteu". Si de aici aceasta dorinta de a ajuta a schimbarea mentalitatii.Ceea ce vrem sa schimbam este mentalitatea si sa ne intoarcem la valorile pierdute. Daca va aduceti aminte de valorile bunicilor - de a fi om, a fi om de omenie.

Ro-omenia se numește țara pe care și-au inventat-o românii dezrădăcinați și măcinați de dorul de acasă.  

Adriana Mureșan: Din pacate, radacinile noastre nu mai exista. Nu avem radacini nici in Romania, nu facem radacini nici in Spania. Ne-am dorit din tot sufletul sa prindem radacini undeva. De aceea incercam sa cream aceasta tara mare - Ro-omenia - in care sa fim doar oamenii buni.

Nu e deci de mirare că, atunci când am întrebat-o care sunt dorințele ei, Adriana ne-a spus doar un lucru. S-o ajutăm să ajute.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Ajut Eu » Vis împlinit pentru Adriana, şoferiţa de TIR din Ro-omenia. Ajut eu sprijină o mamă care locuieşte într-o singură cameră cu copiii ei