Rezultate exit-poll Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand a câştigat cu 42%, la mică distanţă de George Tuţă
Rezultate exit-poll alegeri locale 2024 Sectorul 1. Locuitorii din Sectorul 1 din Bucureşti au votat pe 9 iunie primarul şi consilierii pentru următorii 4 ani. Potrivit estimărilor, Clotilde Armand a câştigat cu 42%.
De Redactia Observator la 10.06.2024, 00:34- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
REZULTATE EXIT POLL ORA 22:00 - Clotilde Armand primește un nou mandat de primar al Sectorului 1, potrivit datelor exit-pollului de la ora 22.00 realizat de Curs-Avangarde.
REZULTATE EXIT POLL ORA 20:00 - Potrivit primelor estimări Clotilde Armand şi George Tuţă sunt la egalitate, cu 41%. Ramona Ioana Bruynseels a obţinut 6%, în timp ce Liviu Negoiţă şi Daniel Tudorache au câte 5%.
Locuitorii Sectorului 1 al Capitalei şi-au ales azi primarul şi consilierii locali. Pentru funcţia de primar al Sectorului 1 s-au înscris în acest an 9 candidaţi. Astfel, Clotilde Armand, actualul primar al sectorului, a intrat în cursă pentru un al doilea mandat, susţinută de Alianţa Dreapta Unită. Din partea PSD-PNL a candidat George Tuţă, fost consilier SRI. Ramona Ioana Bruynseels a candidat din partea AUR, după ce şi-a încercat norocul şi în 2019 la alegerile prezidenţiale. Liviu Negoiţă, fostul primar al Sectorului 3, s-a înscris şi el în cursa pentru primăria Sectorului 1, susţinut de PUSL.
Printre alte opţiuni s-au numărat Florin Ghidănac, din partea Partidului Blocul Suveranist Român, Dan Nicolae Podaru, susţinut de PER, Iulian Hatmanu de la REPER, Mircea Florin Andrei de la Partidul Alternativa Dreaptă şi Daniel Tudorache, candidat independent.
Primele rezultatele provizorii ale votului vor apărea după ora 22:00. Aici puteţi vedea rezultatele votului la Primăria Capitalei.
Alegătorii au primit 5 buletine de vot
Duminică, 9 iunie 2024 cetăţeni din toată ţara şi-au votat şi reprezentanții României în Parlamentul European, dar şi consilierii locali, consilierii județeni, primarului și preşedintele Consiliului Județean. Aşadar alegătorii au primit 5 buletine de vot, o ștampilă și o tușieră.
Secțiile de votare au fost deschise de la ora 7.00. Votarea s-a încheiat în aceeaşi zi, la ora 22.00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de vot, pot vota până cel mult la ora 23:59.
Tot ce trebuie să știi despre alegerile de pe 9 iunie 2024
Pentru alegerile locale din 2024, 9.776 de candidaţi s-au înscris în mediul rural pentru alegerile locale, iar în mediul urban s-au înscris 1.610 candidaţi. Dintre aceştia 10,56% sunt femei în mediul rural şi 12,36% în mediul urban.
La alegerile din data de 9 iunie 2024, alegătorii au prezentat actele de identitate, respectiv documentele de identitate operatorilor de calculator, care au înscris datele personale ale acestora în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV. Prin act de identitate se înţelege orice act de identitate emis de statul roman, valabil în ziua votării:
- cartea de identitate
- cartea electronică de identitate
- cartea de identitate provizorie
- buletinul de identitate
- paşaportul diplomatic
- paşaportul diplomatic electronic
- paşaportul de serviciu
- paşaportul de serviciu electronic
- pașaportul simplu
- pașaportul simplu electronic
- pașaportul simplu temporar
- carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.