Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cinci buletine de vot pentru alegerile locale şi europarlamentare. Cât de uşor se poate anula un vot

Cu 20 de zile înainte de alegeri, Observator vă prezintă buletinele de vot pentru alegerile locale si cele europarlamentare. Pe 9 iunie, ne vom alege primarii, şefii de Consilii Judeţene, consiliile locale dar vom decide şi care sunt cei 33 de reprezentanţi ai ţării în Parlamentul European.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 20.05.2024 , 19:49

Fiecare alegător va primi nu mai putin de cinci buletine de vot. Un buletin pentru Parlamentul European, unul pentru alegerea primarului si altul pentru şeful de Consiliu Judetean. În plus, vor exista alte două buletine: unul pentru Consiliul Local şi altul pentru Consiliul Judetean.

O clipă de neatenţie poate anula voturile

"Un buletin de vot pentru alegerile europarlamentare arata cam asa. Pe contra-pagina este o legenda cu fiecare competitor politic. Este un buletin de vot nu foarte stufos. Acestea sunt buletinele de vot pentru alegerea primarului. Cuprinde în general aceleasi lucruri, legenda si competitorii electorali. La fel, este un buletin de vot care are numai opt pagini. Avem, de asemenea pentru Consiliul municipal, este un buletin si mai mic. Asa o sa arate pentru majoritatea unitatilor teritorial administrative din tara", a declarat Toni Greblă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

Vezi și

Mare atentie, însă, la ieşirea din cabina de vot! În fata dumneavoastră vor fi 5 urne separate, câte una pentru fiecare buletin. Asa că trebuie să verificati cu grijă pentru a introduce fiecare buletin în urna corectă. Altfel, există riscul ca votul dumneavoastră să fie anulat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Cinci buletine de vot pentru alegerile locale şi europarlamentare. Cât de uşor se poate anula un vot