Antena LIVE

Curs valutar

Începe inscrierea la examenul de Bac, sesiunea de toamnă 2021. Care sunt documentele necesare

Absolvenții de liceu care nu au susținut examenul de Bacalaureat 2021 în sesiunea de vară sau care nu l-au promovat mai au o șansă în sesiunea de toamnă. Înscrierile încep luni, 19 iulie, iar prima probă scrisă este programată în 16 august.

De la 07.08.2023, 17:32
WhatsApp
Începe inscrierea la examenul de Bac, sesiunea de toamnă 2021. Care sunt documentele necesare Hepta

Înscrierea candidaţilor la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, se face conform metodologiei publicată de Ministerul Educaţiei.

Înscrierea la Bac 2021, sesiunea de toamnă începe pe 19 iulie

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat 2021, înscrierea candidaţilor pentru sesiunea de toamnă începe în 19 iulie şi durează până în 26 iulie, odată cu depunerea actelor necesare. 

Clendar Bac 2021, sesiunea august – septembrie:

Pe acelaşi subiect

Procedura de înscriere și documentele necesare

Înscrierea candidaţilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, numai în perioada 19 - 26 iulie 2021, după cum urmează:

- Pentru candidaţii din anii precedenţi şi pentru candidaţii din seria curentă, în cazul celei de a doua sesiuni, înscrierea se face, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat, de către secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceştia:

- Pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, candidaţii se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate şi

însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Educaţie și Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

- Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiuni anterioare de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 şi care solicită recunoaşterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere şi o adeverinţă, eliberată de unitatea de învăţământ absolvită, din care să reiasă rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat în sesiunile menţionate. Adeverinţa va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplina susţinută şi nota obţinută la fiecare din probe. În cazul în care candidatul nu s-a prezentat la una/la mai multe probe sau a fost eliminat din examen, acest lucru va fi menţionat în adeverinţă. Adeverinţa va fi semnată de directorul şi de secretarul unităţii de învăţământ absolvite şi va purta ştampila acesteia.

- Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiunile de bacalaureat organizate în anul 2010 pot solicita recunoaşterea probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și a probelor scrise susținute în aceste sesiuni. Pentru acești candidați, în adeverința menționată la alin.(1) vor fi precizate și rezultatele obţinute la aceste probe. 

Pentru a doua sesiune de bacalaureat, înscrierea candidaţilor se face conform calendarului examenului. Pentru elevii de clasa a XII-a/a XIII-a, care susţin examene de corigenţă, se va stabili, în graficul corigenţelor, o zi specială de înscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat.

Cum se completează cererea de înscriere la Bac 2021, sesiunea de toamnă

Elevii care vor susține examenul de Bac 2021 trebuie să completeze o cerere de înscriere. 

Instrucțiunile de completare a cererii de înscriere la Bac 2021: 

Cine se poate înscrie in sesiunea de toamnă

La examenul de Bacalaureat 2021 se pot înscrie atât candidații din seria curentă, cât și cei din serii anterioare, care nu au promovat examenul.

De asemenea, nu va fi organizată o sesiune specială. Elevii care lipsesc în vară, pentru că sunt în carantină sau izolare, vor putea da examenul în sesiunea din toamnă.

Este important de menționat că elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MECTS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor. De asemenea, candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat să funcţioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti, potrivit Ministerului Educației.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 începe pe 16 august

Deși înscrierile pentru BAC 2021, sesiunea de toamnă, au loc în perioada 19-26 iulie 2021, probele sunt programate la jumătatea lunii august. 

Mai exact, prima probă scrisă este cea la limba și literatura română și va avea loc pe 16 august 2021, proba obligatorie a profilului va avea loc pe 17 august 2021, iar proba la alegere în funcție de profil și specializare va fi susținută de candidați pe data de 18 august. Pentru elevii care aparțin minorităților naționale, proba la limba maternă este programată pentru 19 august.

La fel cum s-a întâmplat și în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2021, probele de competențe lingvistice și digitale nu vor mai fi susținute, ci vor fi echivalate. Măsura a fost impusă din cauza pandemiei de coronavirus.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, vor fi afișate pe data de 31 august 2021, până la ora 12.00. Tot în aceeași zi vor putea fi depuse și contestațiile, între orele 12 și 18. Rezolvarea contestațiilor se va face între 1 și 3 septembrie 2021, urmând ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, să fie publicate pe 3 septembrie 2021. 

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, vor fi afișate atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și în cadrul unităților de învățământ unde vor fi susținute probele. 

Pentru promovarea examenului de Bacalaureat 2021 în sesiunea de toamnă, elevii trebuie să își echivaleze probele de competențe lingvistice și digitale și să susțină toate probele scrise. Este important ca la fiecare probă, candidatul să obțină cel puțin nota 5, însă media finală a examenului de Bacalaureat 2021 să fie cel puțin 6. În caz contrar, candidatul este declarat respins și va putea susține examenul de BAC în următoarea sesiune. 

Veronica Micu

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta. ...

bacalaureat 2021
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Rezultate oficiale vot diasporă – alegeri preşedintele României! Pe cine au...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale....
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Alegeri prezidențiale 2024. Exit-poll, la ora 21.00. Marcel Ciolacu și Elena...
Click.ro
Publicat 24.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024