Antena Meniu Search
x

Video Absolvenţii de liceu, pregătiţi de cea mai importantă decizie pe care o au de luat, alegerea facultăţii: "Trebuia să mă informez foarte bine"

Zilele acestea, absolvenții de liceu au de luat una dintre cele mai importante decizii din viața lor. Aleg facultatea şi implicit cariera pe care vor să o aibă. Emoțiile sunt atât de mari încât mulţi se simt copleșiți. Dorința de a face alegerea potrivită, de a prinde un loc la buget sau teama de a nu intra la nici o facultate sunt principalele gânduri care le creează stres. La Universitatea Alexandru Ioan Cuza s-a deschis un call-center care le răspunde absolvenţilor la întrebările pe care le au legate de admitere.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.07.2021, 16:32

Vezi și
  • Peste 12.000 de tineri ar urma să fie admişi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Telefoanele sună încontinuu în call-centerul deschis la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași pentru admiterea la facultate. Viitorii studenți și părinții acestora au multe întrebări şi sunt stresați că poate nu au făcut ceva bine în procesul de admitere sau doar sunt nerăbdători să afle dacă au fost admiși: "Momentan suntem în perioada de verificare a fişelor de înscriere, rezultatele după data de 19".  

În doar trei zile de când a fost deschis acest call-center, peste o mie de persoane au sunat pentru că aveau diverse nelămuriri privind admiterea la facultate. Cele mai multe apeluri s-au înregistrat ieri, iar în prima zi de admitere întrebările sunt dintre cele mai diverse, privind modul în care se poate plăti taxa, înscrierea online, dar și numărul de locuri la buget și taxă.

Silvia Pintilie, voluntar call-center: De când a început înscrierea sunt mult mai multe apeluri. Au crescut semnificativ. La noi la platformă vor să ştie statusul fişei lor. Dacă este trimisă la verificare sau nu. 

Dacă la telefon întrebările nu se mai opresc, în amfiteatre, unde se face admiterea, emoțiile sunt și mai mari. Teama că nu vor fi admişi sau că alegerea făcută nu e cea mai bună le dă emoţii absolvenţilor de liceu. Pentru a fi sigur că intră la facultate, un tânăr a depus dosarul la cinci specializări.

Peste 12.000 de tineri ar urma să fie admişi doar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Sebastian, absolvent de liceu: E un moment foarte important pentru un adolescent care tocmai ce a dat Bac-ul. M-am stresat pentru că a intervenit informarea. Trebuia să mă informez foarte bine despre toate facultățile și acum cred că am luat decizia corectă. 

Veronica, absolventă de liceu: Pur și simplu am foarte mari emoții. De ce îmi este frică? De numărul de locuri. Bănuiesc că toată lumea o sa se înghesuiască și mă gândesc că nu o să am loc, deși media cred că mă ajută.

Psihologii spun că acum, mai mult ca oricând, tinerii au nevoie de sprijin. 

Felicia Ciobanu, psiholog: E un momentan important. Își aleg drumul în viață. Stresul e și al tinerilor și al părinților.

Admiterea la majoritatea universităților a început de luni și va dura în unele cazuri chiar și două săptămâni. La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași anul acesta sunt scoase la concurs peste 12.000 de locuri, iar la majoritatea se intră doar pe bază de dosar și de media de la Bacalaureat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Absolvenţii de liceu, pregătiţi de cea mai importantă decizie pe care o au de luat, alegerea facultăţii: "Trebuia să mă informez foarte bine"