Afacere de succes născută din amintiri din copilărie. Experienţa costă 150 de lei pe zi
Vacanţa la bunici, noul trend în turism. Pentru că mulţi copii din noile generaţii nu au experiementat aşa ceva, fie că nu au bunici la ţară, fie că sunt prinşi în mirajul oraşelor, mai mulţi antreprenori s-au gândit să facă o afacere din amintirile din copilăre. Practic, copiii sunt invitaţi în tabere de vară în satele româneşti, unde descoperă ce înseamnă viaţa la ţară. De la hrănitul animalelor, la cositul câmpului. Desigur, nu lipsesc nici activităţile recreative. Iar interesant este că mulţi au ajuns la concluzia că e mai frumos traiul de aici decât cel de la oraş.
De Redactia Observator la 10.07.2024, 17:41Acum o să dăm de mâncare la purceluşi şi la găini. Bine? Da. Hai să luăm găleţile şi să îi chemăm aici. Hai porcilor! Hai porcilor. Pe rând, pe rând. Dă că-l ţin eu. Dă că-l ţin eu şi luaţi de la mine.
Ne aflăm într-o fermă de familie din satul Băița, județul Maramureș. Zeci de copii veniţi de la oraş experimentează vacanţa la bunici. Pentru unii, e primul contact cu viaţa la ţară. Toată atenţia a fost pe animale. Joaca începe abia după ce toate responsabilităţile din gospodărie sunt îndeplinite. Copiii au de ales între maşinuţe, tiroliană şi... piscină.
Experienţa costă 150 de lei pe zi
"Mi se pare mai bine la ţară", spune un copil. "Mie îmi place să mă uit la ponei", adaugă altul. "Mi se pare o alegere perfectă pentru părinţii care nu au bunici la ţară. Pot să-i aducă aici, stau în aer liber, le dau de mâncare la animale, au tiroliană, au spaţii de joacă adecvat pentru copii, au piscină, se pot răcori şi stau în aer liber toată ziua", spune Ioana Pop, părinte.
Cei care vor să experimenteze o astfel de tabără, la sat, trebuie să scoată din buzunar 150 de lei/zi.