Angajaţii tineri nu reuşesc să economisească. Scenariul care le dă bugetul peste cap
Deși mulți români știu că este bine să ai bani puşi deoparte, pentru zile negre, mai puțin de jumătate dintre angajaţii tineri reușesc să își facă un fond de rezervă, potrivit unui studiu financiar.
De Angela Bertea la 29.09.2023, 08:45
Potrivit studiului, 47% dintre angajații care lucrează full-time, cu vârste cuprinse între 30 si 45 de ani, reușesc să pună bani deoparte. Dintre aceștia, cei mai mulți o fac din grijă pentru cei dragi, pentru bunăstarea familiei și educația copiilor.
Tot potrivit studiului, mai mult de 6 din 10 angajați, din aceiași categorie de vârstă, sunt îngrijorați de ideea de a se confrunta cu o cheltuială neașteptată pe care nu și-o pot permite. Acest lucru evidențiază astfel o fragilitate financiară ridicată și lipsa unui fond de urgență.
Dacă e să vorbim despre cele mai frecvente situații neprevăzute care pot destabiliza bugetul acestea ar fi: problemele de sănătate, defectarea autoturismului ori evenimente precum nunți/botezuri. Totodată, potrivit cercetării, angajații cu copii se simt mai vulnerabili în lipsa unui fond de urgență.
Mai mult, conform studiului, peste jumătate dintre cei care au o locuință reușesc să pună bani deoparte, în timp ce aproximativ trei sferturi dintre cei care locuiesc cu chirie spun că nu o pot face.