Apartamentele boutique, nou trend imobiliar din Bucureşti
Cine vrea să stea într-un apartament unicat şi să şi-l personalizeze după bunul plac, poate alege o locuinţă de tip boutique. Sunt apartamente în blocuri de maximum cinci etaje, cochete şi cu finisaje de lux. Iar interiorul este amenajat, obligatoriu, de către un designer.
De Redactia Observator la 14.10.2018, 22:17- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Cine vrea să stea într-un apartament unicat şi să şi-l personalizeze după bunul plac, poate alege o locuinţă de tip boutique. Sunt apartamente în blocuri de maximum cinci etaje, cochete şi cu finisaje de lux. Iar interiorul este amenajat, obligatoriu, de către un designer. Atenţie, însă. Confortul şi luxul costă mai mult. Aproape dublu faţă de un apartament din aceeaşi zonă, într-un bloc vechi.
În ultimii ani, în Capitală s-au construit tot mai multe blocuri de tip boutique. Au până în cinci etaje, maximum două apartamente pe acelaşi palier şi sunt amplasate în inima oraşului.
BOGDAN ILIESCU, reprezentant dezvoltator: Suntem cu două proiecte, unul în zona pieţei Victoriei şi unul în zona Iancului. Ambele de 5 etaje, cu parcări subterane şi finisaje de bună calitate: parchet din lemn natural, obiecte sanitare brand, toate facilităţile unui apartament tip boutique.
Deşi blocurile sunt mici, investiţia într-un proiect boutique poate fi chiar dublă, comparativ cu un ansamblu rezidenţial clasic. În zona Iancului, cel mai ieftin apartament boutique, cu două camere, costă 100.000 de euro, în timp ce unul dintr-un bloc vechi se vinde cu 65.000 de euro. Mai central, lângă Piaţa Victoriei, acelaşi apartament se vinde cu 150.000 de euro, iar unul clasic costă aproape jumătate. Cei care plănuiesc să cumpere astfel de apartamente se implică şi în amenajarea lor. De multe ori, clientul alege materialele finisajelor, mobila şi accesoriile.
CORINA CIOBANU, reprezentant dezvoltator: În cazul unui proiect de volum, este mai greu să gestionezi personalizarea apartamentelor, ori, într-un proiect micuţ, dezvoltatorii în general sunt mai flexibili.
Trendul apartamentelor boutique vine din Statele Unite. În România, piaţa este încă la început, dar creşte de la an la an.
În acest moment, în Capitală, sunt în construcţie câteva zeci de astfel de imobile de tip boutique.