Cel mai mare parc solar din Europa se construiește în România. Câtă energie va genera
Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a semnat un acord cu Rezolv Energy, companie deşinută de fondul britanic de investiţii Actis, pentru finalizarea unui parc solar de 1.044 MW la Arad, cel mai mare din Europa.
De Redactia Observator la 01.11.2022, 15:36Producţia anuală de energie a acestui parc fotovoltaic va acoperi necesarul de energie pentru peste 1 milion de gospodării şi va genera peste 500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani, transmite Mediafax.
"Energia verde este mai ieftină şi mai curată şi nu creează dependenţă faţă de alţii. Noi ne bazăm pur şi simplu pe soare şi pe vânt", a afirmat Sebastian Enache, Head of M&A, Monsson.
La rândul său, Jim Campion, chief executive, Rezolv, a spus: "Ne îndreptăm către o epocă nouă pentru energia regenerabilă din Europa. Asemenea proiecte ne vor permite să furnizăm energie curată, foarte competitivă, fără subvenţii şi la un preţ stabil pentru consumatorii industriali şi comerciali. De asemenea, proiecte de genul acesta vor avea o contribuţie importantă şi în atingerea celor două obiective pe care România şi le-a asumat: creşterea independenţei energetice şi reducerea emisiilor nete la zero".
Un gigant din Finlanda construieşte în România o fabrică unică în lume
- Maia Sandu cere ajutorul României: Riscăm să rămânem fără gaze și electricitate. Preţul e dublu faţă de...
- Vești proaste pentru români: o nouă modificare din partea Guvernului va duce la facturi mai mari pentru 80% din...
- OPEC+ crede că sunt necesare investiții de 12.000 de miliarde de dolari pentru a face față cererii de petrol din...
Consiliul director de la producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres a decis să investească 650 milioane de euro în România pentru construcţia unei uzine de anvelope, care va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope, anunţă compania.
Noua uzină de tip greenfield va fi amplasată la Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de graniţa cu Ungaria. Capacitatea anuală de producţie a uzinei va fi de şase milioane de anvelope, cu posibilitatea de extindere în viitor. Alături de uzină va fi construită şi o facilitate de stocare şi distribuţie a anvelopelor.