"Caviarul ciupercilor" a devenit o adevărată afacere. Cum se câştigă bani frumoşi dintr-o cultură de trufe
Trufele sunt considerate „diamantele negre ale pământului", pentru că se găsesc greu şi sunt foarte scumpe. Cresc în pădure, dar şi în culturile de arbori amenajate de om. Iar culturile de acest tip câştigă tot mai mult teren şi în România. Avem 2.000 de cultivatori de trufe negre, iar pentru mulţi dintre ei "caviarul ciupercilor" a devenit o adevărată afacere. De pe un hectar cultivat cu arbori obţin un profit mediu de 25.000 de euro, într-un singur sezon.
De Redactia Observator la 27.07.2018, 21:12Trufele sunt considerate „diamantele negre ale pământului", pentru că se găsesc greu şi sunt foarte scumpe. Cresc în pădure, dar şi în culturile de arbori amenajate de om. Iar culturile de acest tip câştigă tot mai mult teren şi în România. Avem 2.000 de cultivatori de trufe negre, iar pentru mulţi dintre ei "caviarul ciupercilor" a devenit o adevărată afacere. De pe un hectar cultivat cu arbori obţin un profit mediu de 25.000 de euro, într-un singur sezon.
Dupa 5 ani de aşteptare şi peste 20.000 de euro investiţi în afacere, visul unui cultivator de trufe s-a împlinit, iar acum culege prima recoltă. Dan Urcan a plantat pe un hectar din comuna mureşeană Luduş peste 700 de puieţi de stejar. Acum, la rădăcina lor cresc trufele negre.
Cultura de trufe a devenit o afacere profitabilă şi în România. Pe un hectar cu stejari ajunşi la maturitate cresc şi 150 de kilograme de trufe.
După investiţia iniţială, cheltuielile sunt reduse. Iar mâna de lucru este ieftină. Cei mai buni culegători, câinii, cei care găsesc în adâncul pământului trufele mari şi valoroase, se mulţumesc şi cu recompense mici.