Merele din Banat putrezesc, în timp ce comercianții aduc fructe din import
Au mere din belşug, dar nu au ce face cu ele. O situaţie cu care se confruntă mulţi localnici din Banat. Oamenii spun că, în pieţe, la tarabe, nu au loc de comercianţii care aduc marfă din import. Aşa că nu le rămâne decât să le vândă la un preţ infim sau să le lase să putrezească. De ani de zile, oamenii cer să se redeschidă în comunitatea lor o fabrică de sucuri naturale, pentru a-şi fructifica producţia.
De Redactia Observator la 28.09.2018, 11:42Au mere din belşug, dar nu au ce face cu ele. O situaţie cu care se confruntă mulţi localnici din Banat. Oamenii spun că, în pieţe, la tarabe, nu au loc de comercianţii care aduc marfă din import. Aşa că nu le rămâne decât să le vândă la un preţ infim sau să le lase să putrezească. De ani de zile, oamenii cer să se redeschidă în comunitatea lor o fabrică de sucuri naturale, pentru a-şi fructifica producţia.
După un an cu roade îmbelşugate, gospodarii din jurul Caransebeşului au tras linie, iar rezultatul i-a dezamăgit. Cândva erau vestiţi pentru căruţele lor pe care le umpleau în fiecare toamnă cu mere româneşti, netratate chimic, şi plecau prin Banat şi Oltenia, pentru a le vinde. Astăzi, se uită cum agoniseala se duce de râpă. Sunt familii a căror producţie a ajuns chiar şi la 16 tone de mere.