Video Cum a transformat aderarea la Schengen piața cumpărăturilor online din România
Spaţiul Schengen ne-a deschis graniţele, dar şi conturile. Românii au ajuns în topul europenilor cu cele mai multe cumpărături online din străinătate. Livările au crescut cu 25 la sută în acest an, iar timpul de aşteptare a coletelor s-a redus chiar şi cu două zile.
De când România a intrat în spaţiul Schengen, la noi ajung cantităţi tot mai mari de mărfuri din străinătate.
"A crescut lejeritatea de a face transporturi, aşadar a crescut şi numărul celor care fac cumpărături online. Pentru că pot ajunge la mai multe tipuri de produse astfel", spune Mara Barza, specialist comunicare online.
"Cel puţin 2 zile le câştigăm în momentul de faţă, fie că vorbim din partea de Europa de Vest, fie că vorbim din partea Bulgaria Turcia", spune Marian Stănculescu, administrator retailer online.
Românii comandă tot mai mult online
- CFR întârzie și la intrarea în Schengen. Călătorii, puși să aștepte 90 de minute pentru un control care nu...
- O fată de 14 ani din Brăila, căutată în ţară şi statele Schengen. Alessandra a dispărut marţi de acasă
- România, a doua țară cu cele mai mici prețuri la ouă din Uniunea Europeană
- Preţul unui bitcoin astăzi, luni 7 aprilie 2025
- Festivalul cafelei a reunit la Bucureşti specialişti din toată Europa. Pentru ce au stat oamenii la cozi uriaşe:...
Volumul de livrări pe o platformă digitală pentru comerţul online a crescut în acest an cu 25%. Practic, românii sunt printre europenii cu cele mai multe cumpărături online de peste graniţe. Cele mai multe colete viin din Asia si din vestul europei. Aproximativ 250.000 de colete din China sunt livrate zilnic de companiile de curierat din România.
"Produsele din categoria fashion sunt foarte căutate şi comandate. De asemenea, produsele elctrocasnice, dar mici. gardet-uri. Mobilier de mai mică dimensiune. Jucării pentru copii, accesorii pentru animalele de companie", spune Mara Barza, specialist comunicare online.
Se cumpără mai mult şi de pe site-urile româneşti unde se vând produse care vin din import.
"Produse consumabile, fie că vorbim de partea de birotică, papetărie, produse de igienă şi curăţenie. Avem o mai bună predictibilitate în lanţul de aprovizionare. Ceea ce ne permite să ne respectăm promisiunile către clienţi. În momentul în care spunem că vom livra, acum ne bazăm pe nişte timpi clari. Ne gândim să listăm produse noi", spune Marian Stănculescu, administrator retailer online.
"S-a înregistrat o creştere a vânzărilor online cu aproximativ 30% faţă de anul 2024. Produsele de parfumerie rămân în topul preferinţelor", spune Bianca Popa, marketing specialist - magazin cosmetice.
"Produs cosmetice, de îngrijrie a pielii şi de îngrijire corporală. Din Emiratele Arabe Unite şi Franţa", spune Bianca Popa, marketing specialist - magazin cosmetice.
70% dintre cumpărătorii români au făcut cel puţin o achiziţie online de la un magazin din străinătate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰