O fostă profesoară de pian a venit în România şi a deschis o afacere dulce. Marie Carels îşi foloseşte talentul pentru aduce bucurie clienţilor
Ajutoarele moşului lucrează de zor în atelierele unde prind formă tot felul de bunătăţi din ciocolată. De la praline până la oameni de zăpadă, moşi de o jumătate de metru sau jucării dulci: maşini decapotabile, prinţese ori ponei. Într-o fabrică de ciocolată deschisă de doi belgieni la poalele muntelui, este zarvă mare şi pentru că zeci de copii sunt curioşi să afle cum se pregătesc darurile.
De Redactia Observator la 24.12.2024, 12:25E forfotă mare în fabrica de ciocolată pe care Marie Carels, fostă profesoară de pian, a deschis-o în țara noastră în urmă cu 12 ani. Folosește ciocolată belgiană pe care o combină cu bunătăți românești.
"Facem moși, reni, omuleți de zăpadă, tot felul de minuni pentru Crăciun, brăduți de Crăciun. Pictăm toate figurinele manual, 100% manual și e bucurie mare", spune Marie Carels, administrator fabrică.
Toate figurinele sunt din trei culori naturale pe care ciocolatierii le combină ca într-o pictură: ciocolată albă, ciocolată neagră și ciocolată cu lapte. Comenzile s-au triplat față de o perioadă obișnuită. La fel, și oaspeții curioși să afle cum arată un arbore de cacao și cum se face ciocolata. Într-o singură zi, zeci de copii au vizitat atelierul din Crasna.
"E un miros foarte dulce și n-am mai văzut o fabrică de ciocolată niciodată. Mi se pare un lucru interesant. Am vrut să aflu cum se face ciocolata", spune un client.
De pe lista darurilor, nu lipsește nici ciocolata Dubai, devenită virală în aceast an pe internet. O comandă specială de Crăciun a fost un moș de o jumătate de metru înălțime.
Pe lângă umpluturile tradiționale, în mica făbricuța se fac praline cu magiun de prune, miere sau tării locale.Jucăriile din ciocolată au prins și ele contur în atelierul ajutoarelor lui Moș Crăciun. Ponei, mașinuțe ori prințese vor ajunge la copiii cuminți.
Din micul sat de sub munte, din Oltenia, dulciurile ajung în toate colțurile țării.