Video Cât costă un sejur de Revelion în Poiana Braşov. Telefoanele hotelierilor încă sună pentru oferte last-minute
La munte, Ajunul Crăciunului se sărbătoreşe cu muzică, mâncare tradiţională şi, desigur, vin fiert. Turişii veniţi din toate colţurile ţării nu s-au uitat la bani şi au vrut o petrecere ca-n poveşti. În Poaina Braşov, pachetele de patru nopţi costă între 5000 şi 7000 de lei.
În restaurantele din Poiana Braşov petrecerile sunt în toi. Turişti veniţi din toate colţurile ţării se bucură de mâncare, băutură şi muzică live. Turiştii ştiu exact ce mâncăruri nu trebuie să le lipsească de pe mese.
"Sarmalele, bineînţeles. Şi mămăliguţa, şi cârnaţii.
În primul rând vinul. Carnea de porc.
Cozonac. Este mirosul specific sărbătorilor. Şi portocala, coaja de portocală", spun turiştii.
- Cât va plăti un şofer tânăr în plus la RCA dacă are o maşină de 100 cai putere. Scumpirile sunt de până la...
- Cât costă un sejur de Revelion în Poiana Braşov. Telefoanele hotelierilor încă sună pentru oferte last-minute
- Românii au vânat reducerile din Ajun. Produsele care au avut preţuri mai mici cu doar câteva ore înainte de...
- Sumă record atrasă de stat, de la români, prin titlurile FIDELIS. Miliarde de lei, absorbite prin cele şase...
- Cât costă un sejur de 3 nopţi pe litoral pentru cei care vor să petreacă Crăciunul pe malul mării
Iar gazdele se străduiesc să nu-i dezamăgească.
"Meniul de Crăciun este gândit foarte multă dragoste pentru oaspeţii noştri. Am pregătit un cotlet de porc în ierburi aromate şi în cruste de seminţe de floare soarelui. Cozonacul nelipsit, jumările făcute în casă, calde, au o altă aromă, un alt gust", spune Manuela Fozocos, director restaurant.
"Avem un platou tradiţional cu brânzeturi, brânza de burduf în coajă, tobă, caltaboş, şorici, jumări. Aici pregătim piftia de porc care este tradiţională de Crăciun. În jur de 3-4 ore trebuie să stea la fiert, după care vine strecurată, vine separată carnea, tăiată, pusă la boluri", spune Vasile Lupoiu, chef bucătar.
La restarantele tradiţionale, în seara de Ajun, doi adulţi şi un copil plătesc de la 350 de lei în sus pentru masa festivă.
Telefoanele încă sună pentru rezervări last minute
Dacă de Crăciun inca se mai gasesc camere libere, de Revelion misiunea este aproape imposibilă.
"De Crăciun avem 85% grad de ocupare, de Revelion aproape 100%. Sunt rezervări şi de ultim moment. Nu mai aveam camere disponibile pentru că ele au fost rezervate de turişti şi s-au eliberat, atunci noi în contactăm pentru a reveni şi a petrece sărbătorile la noi în hotel", spune Gabriel Roșca, director hotel 4 stele.
În Poiana Braşov, majoritatea pachetelor de sărbători conţin patru nopţi de cazare. Pentru un hotel de 4 stele, turiştii plătesc în medie 6.100 de lei pentru o cameră dublă şi masă festivă inclusă. Un apartament se închiriază cu 7600 de lei.
La Sinaia, la cota 1400, cu mic, cu mare, turiştii s-au bucurat de zăpadă înainte să se aşeze la mese îmbelşugate.
Dar până la distracţie, turiştii au fost nevoiţi să treacă testul răbdării pe drum. Pe Valea Prahovei, s-a circulat in coloana intre Breaza si Predeal, adică 40 de kilometri.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰