O mare companie a anunţat prime de 7.300 de euro. Are 93.000 de angajaţi
Veşti bune pentru 93.000 de angajaţi ai companiei Mercedes-Benz, din Germania, care pot privi cu optimism spre viitorul apropiat. Şi asta pentru că angajatorul le va suplimenta consistent veniturile, cu o primă în valoare de 7.300 de euro. Suma este mai mare decât cea oferită în 2022, în semn de mulţumire faţă de cei care fac posibilă continuarea profitabilă a afacerii marelui producător de maşini germane.
De Redactia Observator la 24.01.2023, 16:11Compania germană Mercedes Benz, cu sediul la Stuttgart, a anunţat că 93.000 de angajaţi vor beneficia de o primă în valoare de 7.300 de euro. Suma este mai mare decât cea oferită anul trecut, când oamenii au primit câte 6.000 de euro. Potrivit newsingermany.com, banii vor fi viraţi în conturile angajaţilor în luna aprilie 2023.
Bonus de 7.300 de euro pentru angajaţi
"Cu cel mai mare profit din toate timpurile înregistrat de companie, dorim să le mulţumim (n.r. angajaţilor) pentru tot efortul depus", a declarat Sabine Kohleisen, în numele departamentului de resurse umane al Mercedes-Benz. Succesul companiei are în spate o mobilizare extraordinară a forţei de lucru, în condiţii dificile de muncă, a precizat Ergun Lümali, membru al consiliului de conducere.
Chiar dacă rezultatele financiare pentru anul 2022 nu sunt disponibile încă, urmând să fie publicate în luna februarie, Consiliul de Administrație și Comitetul General au decis să stabilească o schemă forfetară de împărțire a profitului pentru acest an. Astfel, împărțirea profitului va fi plătită celor aproximativ 93.000 de angajați eligibili din Germania, care vor primi ulterior un bonus excepțional de până la 7.300 de euro.
- Una din două companii din România creşte salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua creşterea prețurilor
- Prima companie care a anunțat că plătește taxa de solidaritate. Suma se ridică la 900 de milioane de lei
- Ce salariu are un angajat la ASPA. Sporuri considerabile chiar şi la munca de birou
Mercedes depăşeşte criza pieselor auto
Din cauza penuriei de materii prime și a crizei semiconductorilor, anii 2020 şi 2021 au fost mai dificili, însă compania priveşte cu optimism spre viitorul afacerii. Anul trecut, grupul Daimler AG anunţa că divizia sa Mercedes-Benz a vândut anul trecut 2,05 milioane de vehicule, pierzând titlul global pe segmentul de maşini de lux pentru prima dată în ultimii cinci ani.
Cel mai semnificativ declin al vânzărilor de vehicule de pasageri în 2020 a fost înregistrat în Europa (1,2%), faţă de o scădere de doar 2% în China şi o creştere de 0,4% în Statele Unite, a informat Daimler. Compania susţine că deficitul de semiconductori a afectat vânzările la finalul anului 2021. Pe plan global au fost vândute 464.130 maşini Mercedes-Benz în trimestrul patru din 2021, cu aproape un sfert mai puţine decât în perioada similară din 2020.
Daimler anunţa atunci că până în 2030 va investi peste 40 de miliarde de euro pentru a dezvolta automobile electrice pe baterii. Daimler a precizat că, împreună cu partenerii săi, va construi opt noi uzine de baterii, pe măsură ce îşi va majora producţia de automobile electrice, şi de asemenea va fi pregătit ca până în 2030 să fie un producător care va fabrica doar vehicule electrice.
Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.