Oferte pentru toate buzunarele pe litoral, în minivacanţa de Rusalii. Cât costă un weekend în Vama Veche
Vama Veche se pregăteşte de valul de turişti din minivacanţa de Rusalii. Hotelurile şi pensiunile au oferte speciale, menite să-i convingă pe turişti să nu continue drumul spre Bulgaria sau Grecia. Şi când vine vorba despre mâncare, preţurile sunt pentru toate buzunarele. Totuşi, luaţi aminte, calitatea se plăteşte şi aici, aşa că preparatele delicioase costă la fel ca în staţiunile cu pretenţii mai mari.
De Cristina Niță la 19.06.2024, 22:27Cu 27 de grade în termometre şi 22 în apă, Vama Veche îşi aşteaptă turiştii de Rusalii, când, oficial, se deschide sezonul estival pe tot litoralul. Plaja din Vama Veche parcă se pregăteşte de weekendul aglomerat care urmează. Sunt puţini turişti acum acolo, însă de Rusalii, hotelierii se aşteaptă la 80 de mii de turişti pe întreg litoralul românesc.
Rusalii 2024. Oferte în Vama Veche pentru turişti
Deşi preţurile cresc din weekend, în Vamă mulţi hotelieri au rămas la tarifele de anul trecut... speră că aşa vor putea concura cu ofertele din Bulgaria şi Grecia.
"De Rusalii şi după 1 Iulie vom funcţiona cu 500 de lei pe noapte camera dublă, exact ca anul trecut", spune Rodica Popescu, administrator.
- Cât costă un sejur all inclusive la un hotel de 3 stele din Mamaia de Rusalii. Tarifele au crescut cu 8% faţă de...
- Rusalii 2024. Satul care aduce turişti din toate colţurile lumii în inima tradiţiei de sărbători: "E foarte...
- Cât costă un sejur de Rusalii în cel mai vizitat sat din Maramureş. Rob și Elise au venit tocmai din Olanda în...
Dacă la cazare facem puţină economie, nu la fel se întâmplă dacă vrem să mâncăm mai mult decât un sandvis.
"Vama nu e o shaormerie, să ne înţelegem. Nu, Vama are locaţii frumoase cu meniuri bine puse la punct cu o diversitate extraordinară", explică Gabriel Toader, chef bucătar.
Preparate rafinate, dar cu preţuri pe măsură
Preţurile din restaurantele aflate în Vama Veche:
- Peşte pe plită sau saramură 100 g - 19 lei
- Hamsie 300 g - 50 lei
- Preparate din pui - 50 lei
- Preparate din porc - 50 - 80 lei
- Preparate din vită - 110 - 160 de lei>
"Încercăm să păstrăm un preţ raportat al calităţii şi cantităţii. Porţia de fructe de mare e 90 de lei, caracatiţă, rapane, creveţi, midii. E peste 500 de grame cu tot cu garnitură", adaugă Gabriel Toader, chef bucătar.
Aşa se face că o zi în vamă scoate rapid din buzunar câteva sute de lei... exact la fel ca într-o staţiune cu pretenţii ca Mamaia sau Olimp
"Cred că ajungi la 400 de lei cu tot cu distracţie. Bine, poţi să cheltui şi puţin, nu e neapărat să cheltui foart mult, cheltui cât ai până la urmă", recunoaşte un turist.
"(Preţurile) Mai mari ca în Grecia, mai mici ca în Spania. Sincer, raportat la calitate preţ nu e aşa bun, dar probabil ne întoarcem în Vamă pentru nostagia de aici", explică alt turist.
Deşi nu pare, un sejur în Vamă rămâne însă printre variantele "ieftine" de pe litoralul românesc.