Prețul petrolului a atins un nou maxim al ultimilor trei ani, ajungând la 85$ pe baril
Prețul petrolului a atins vineri un nou maxim al ultimilor trei ani, depășind 85 de dolari pe baril, pe fondul previziunilor privind un deficit de aprovizionare în următoarele câteva luni, în condițiile în care prețurile galopante la gaze și cărbune au determinat trecerea la produsele petroliere.
De Redactia Observator la 15.10.2021, 15:19- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Conform Reuters, contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 80 de cenți, sau 0,95%, la 84,80 dolari pe baril la ora 0930 GMT. Prețurile pentru luna următoare, care anterior au atins cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, la 85,10 dolari, vor urca pentru a șasea săptămână consecutivă, îndreptându-se spre o creștere de 3% în această săptămână.
Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 73 de cenți, sau 0,9%, la 82,04 dolari pe baril. Contractul se îndreaptă spre o majoraare de 3,3% în această săptămână, în creștere pentru a opta săptămână consecutivă.
Piețele bursiere de pe ambele maluri ale Atlanticului, care sunt urmate de multe ori de prețurile petrolului, au dat, de asemenea, un impuls.
Analiștii au subliniat o scădere puternică a stocurilor de petrol ale OCDE la cel mai redus nivel din 2015. Cererea a crescut odată cu redresarea după pandemia COVID-19, un impuls suplimentar fiind dat de faptul că industria a renunțat la gazele și cărbunele scumpe și a trecut la păcură și motorină pentru energie.
- Prețul benzinei premium a trecut de 7 lei. Prețurile la motorină și la benzina standard. Unde se plătește cel...
- Vine o criză globală de energie care nu mai poate fi evitată. Petrolul Brent va depăși 100 de dolari,...
- Prețul petrolului a depășit 80 de dolari pe baril pentru prima dată în ultimii trei ani. Experții prezic o...
Agenția Internațională pentru Energie a declarat joi că se așteaptă ca această criză energetică să stimuleze cererea de petrol cu 500.000 de barili pe zi (bpd).
Acest lucru ar duce la un deficit de aprovizionare de aproximativ 700.000 bpd până la sfârșitul acestui an, până când Organizația Țărilor Petrolifere și aliații, numiți împreună OPEC+, vor spori oferta, așa cum este planificat în ianuarie.