"România Digitală" costă. Statul oferă salarii de până la 4.000 de euro pe lună IT-iştilor pentru a lucra pentru Guvern
Până la 4.000 de euro în fiecare lună! Sunt banii pe care zeci de IT-işti i-ar putea câştiga în curând la Ministerul Digitalizării. Statul are nevoie de experţi iar pentru a face rost de cei mai buni, trebuie să concureze cu mediul privat, unde salariile specialiştilor în domeniu sunt uriaşe.
De Andre Rotaru la 17.04.2022, 20:13Cu aproape 800 de lei pe zi ar putea fi plătiţi cei care ar trebui să pună bazele "României digitale". "Aceşti 17 specialişti sunt încadraţi în afara organigramei Ministerului deci cumva protejaţi de posibile cutume vechi din administraţie. Vorbim de primii 17 specialişti crora li se vor adăuga alţi 50 angajaţi de autoritatea pentru Digitalizarea României", a declarat Florian Fugasin, purtător de cuvânt Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Conform ofertei, salariul brut al unui unui inginer de sistem sau administrator de baze de date poate ajunge până la 28.700 de lei. Adică, peste 16.700 de lei în mână. Cel mai bine plătit post este, bineînţeles, cel de conducere. Odată angajat, managerul proiectului va primi aproape 20.000 de lei în cont, lună de lună.
"Este o oportunitate perfectă pentru IT-iştii români să se angajeze la stat cum se spune, pe salarii competitive", a declarat a declarat Florian Fugasin, purtător de cuvânt Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Pentru cel mai bine plătit post, candidatul ideal trebuie mai întâi, să cunoască, bineînţeles, limba engleză. De asemenea, trebuie să aibă facultatea terminată cu diplomă de licenţă. Şi, în final, trebuie să aibă cel puţin 10 ani experienţă în coordonarea unui proiect IT, finanţat din fonduri europene.
Pentru celelalte posturi, plătite cu până la 3.200 de euro, candidaţii trebuie să aibă cel puţin 5 ani experienţă de lucru în baza diplomei de facultate. De asemenea, trebuie să cunoască structuri de date si algoritmi, să ştie să construiască şi să dezvolte sisteme informatice, dar şi să fie la curent cu ultimele tehonolgii de tip cloud. Experţii spun că rămâne de văzut dacă statul va avea loc pe o piaţă unde angajatorii se bat deja în oferte.
"Cred că statul este dezavantajat. Dar având în vedere, iarăşi, dacă ne uităm la aceste 17 poziţii şi la aceste salarii sunt touşi salarii destul de mari, chiar şi pentru sectorul privat", a declarat Mihai Matei - preşedintele ANIS. În mod ironic, cei care ar trebui să scape România de dosarul cu şină, trebuie să îşi depună fizic documentele la sediul ministerului pentru a candida. Au termen până la finalul acestei luni. Cei care vor fi angajaţi vor rămâne în funcţii până în 2026.