Românii cărora Guvernul vrea să le mărească salariile cu 50%. Creşterile ar fi şi de 7.800 de lei
Criza nu este pentru toţi! Bugetarii care se ocupă de reformele din cadrul Planului Naţional de Redresare vor avea salarii cu până la 50% mai mari. Asta prevede proiectul de lege aflat în dezbatere publică la Ministerul Muncii. Bugetarii ar putea avea parte de măriri indiferent de numărul de proiecte în care sunt implicaţi.
De Florentina Lazăr la 08.11.2022, 19:37Laurenţiu are o experienţă de peste 10 ani în managementul fondurilor europene. Acum se ocupă de proiecte din PNRR.
Laurenţiu Crîmu, director general adjunct coordonare PNRR: Asta inseamna pe scurt un contact cu ministerele care sunt responsabili de impleentarea componentelor din PNRR.
Are aproximativ 40 de angajaţi în subordine: IT-şti, ingineri, economişti, contabili, specialişti în audit şi comunicare. Cu toţii sunt printre cei 1.000 de bugetari care ar putea beneficia de o creştere a salariului.
Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene: Comisia europeana suporta aceste cheltuieli, efortul bugetar , impactul financiar pe care il avem la nivelul fiecarui salariat este de 1.000 lei net asta ar insemna in cursul unui an calendaristic aprox. 12 milioane lei, echivalentul a 2,5 milioane euro.
- Ce salarii se câștigă în imobiliare în România. Jobul plătit cu 26.000 de lei pe lună
- Nicolae Ciucă: Ne dorim ca salariul minim să crească. Nu vreau să fac referire la cuantum. Pensiile nu trebuie...
- Mii de oameni au protestat în Budapesta împotriva lui Viktor Orban. Maghiarii au cerut salarii mai mari în...
Salarii cu 50% mai mari pentru unii bugetari
Angajații care lucrează până la 20 ore pe lună vor avea o majorare salarială de 10%, iar cei care lucrează între 21-40 ore de 20%. Venitul creste odată cu timpul alocat activității. Pentru bugetarii care lucrează pana la 60 de ore se va acorda o majorare salariala de 30, pentru cei a căror activitate este de pana la 80 ore de 40%, iar cei care au peste 80 de ore lucrate vor avea salariul mai mare cu 50%.
Prevederile nu sunt aplicabile demnitarilor, cu excepția funcțiilor de președinte și vicepreședinte al consiliului județean, primar și viceprimar.
Radu Mihaiu, primar Sector 2: Nu este o optiune, legea spune ca indemnizatia primarului se majoreaza.
Leonard Rizoiu, specialist resurse umane: Cu siguranta si mediul privat va trebui sa creasca salariul, in acest moment un specialist porneste de la 3.800- 4.000 net ceea ce inseamna ca va exista o crestere si in sectorul privat.
La Ministerul Fondurilor Europene se vor organiza în perioada următoare concursuri pentru ocuparea a aproximativ 30 de posturi disponibile