Trucurile cu care magazinele te fac să cumperi mai mult
Opt din zece români îşi fac cumpărăturile de la hipermarket, arată ultimele studii. Marile lanţuri de magazine ştiu asta şi apelează la tot felul de strategii.
De Redactia Observator la 11.03.2018, 20:48Opt din zece români îşi fac cumpărăturile de la hipermarket, arată ultimele studii. Marile lanţuri de magazine ştiu asta şi apelează la tot felul de strategii pentru a ne face să cheltuim din ce în ce mai mult. De la aranjarea produselor pe raft, până la preţurile psihologice - toate sunt gândite ca să cumpărăm şi ce nu avem nevoie. Iată cum să nu cădem în această capcană.
Totul începe de la intrarea în magazin, când alegem căruciorul. Unul mare ne va determina să cumpărăm produse până îl vom umple. Este primul truc gândit să cumpărăm mai mult.
Sunt cel puţin 20, spun specialiştii. Desigur, toate legale.
Aţi observat că produsele de bază sunt amplasate diametral opus faţă de intrarea în magazin. Asta pt a vă determina să treceţi prin toate raioanele. Cresc astfel şansele să cheltuiţi mai mult.
Produsele mai scumpe sunt asezate la nivelul ochilor ca să le vedem şi să le cumpărăm primele. Odată ce coborâm privirea, produse din aceeaşi categorie sunt de două ori mai ieftine.
Trucul cu aceste mostre de mancare oferite gratuit este ca oamenii sa petreaca mai mult timp in hipermarket. Totodată mulţi s-ar putea simti obligaţi să le cumpere, odată ce le-au gustat fără să le plătească.
Un studiu realizat de o companie de consultanţă arată că 8 din 10 români îşi fac cumpărăturile în marile lanţuri de magazine.
Pentru a-şi ţine clienţii aproape, hipermarketurile au experţi care analizează constant comportamentul clienţilor.
Şi preţul psihologic face parte dintr-o strategie menită să crească volumul vânzărilor.
Ca să nu vă umpleţi coşul cu lucruri inutile, este indicat să vă faceţi o listă înainte.
Şi nu plecaţi la cumpărături pe stomacul gol! Ca să vă potoliţi foamea veţi cumpăra şi ce nu vă trebuie.
În tot acest timp, în pieţe, cumpărătorii îi numeri pe degete.
Românii şi-au făcut un obicei din a-şi umple frigiderele cu produse alimentare care expiră înainte de a fi consumate. În fiecare zi, ajung la gunoi 6 mii de tone de mâncare.