Un cuplu din Suceava şi-a transformat pasiunea într-o afacere profitabilă
O familie de apicultori din Suceava se laudă cu o afacere prosperă. Însă nu afacerea în sine este cu adevărat specială, ci felul în care aceasta s-a născut. Totul a început acum 8 ani, după o plimbare în pădure şi cu un singur roi de albine. Iar acum produsele apicultorilor suceveni se numără printre cele mai apreciate din zonă.
De Angela Bertea la 04.05.2022, 20:03Familia Mnesciuc locuieşte în satul Brădăţel, comuna Horodniceni. Cei doi soţi sunt apicultori, iar afacerea au dezvoltat-o din pasiune. Deşi totul a început dintr-o joacă.
S-a întâmplat acum 8 ani când Sorin a văzut în pădure un roi de albine. În acel moment, bărbatul a decis ce vrea să facă în viaţă.
Reporter: Ce ştiaţi despre albine?
Sorin Mihai Mnesciuc, apicultor: La momentul acela nu ştiam nimic despre albine, nu ştiam cum se îngrijesc, nu ştiam nimic.
- Afacere înfloritoare. Sătenii dintr-o comună din Alba au renunţat la porumb şi floarea soarelui şi cultiva...
- Un cuplu de români a investit în satul natal banii câştigaţi în SUA. Ideea de succes care le aduce bucurie...
- Un afacerist din Ucraina vinde brelocuri pentru chei confecţionate din epava unui avion rusesc doborât, pentru a...
De la un singur roi au ajuns la 100 de familii de albine
S-a documentat, a citit mult şi a cerut şi sfatul celor mai experimentaţi decât el. Şi iată că de la un singur roi, soţii Mnesciuc au ajuns să crească 100 de famlii de albine.
Cazdouas Mnesciuc, apicultor: Noi suntem foarte mulţumiţi. Deci, cum am început noi de la un stup pentru sănătatea familiei şi pentru noi că perioadele astea de toamnă, de primăvară, cu răceală.
Reporter: Ce lucrări faceţi acolo?
Sorin Mihai Mnesciuc, apicultor: Acum ne uităm dacă trebuie extins cuibul. Mai punem o ramă, două. Dacă nu, îi punem catul pentru păpădie.
Sorin este mereu aproape de albine, le îngrijește, iar acestea îl răsplătesc cu miere de calitate.
Cazdouas Mnesciuc, apicultor: Avem miere polifloră, miere de fâneaţă, de aici din zonă. Asta e polifloră.
În funcție de sortiment, un kilogram de miere se vinde cu un preţ între 25 și 40 de lei.