Vremea birourilor plictisitoare a apus. Beneficiile de care se bucură angajații reîntorși la serviciu, după doi ani de pandemie
Confortul şi echilibrul emoţional au devenit mult mai importante în cerinţele angajaţilor decât erau înainte de pandemie. Tocmai ultimii doi ani au revoluţionat stilul de lucru, iar întoarcerea la birou este tot mai grea. Aşa că din ce in ce mai multe companii pun accent pe zonele de relaxare şi au adoptat un nou concept, de birou flexibil.
De Ioana Matei la 03.05.2022, 21:30- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Vremea birourilor trase la indigo, despărţite de paravane a apus. Culoarea şi diversitatea au înlocuit austeritatea la locul de muncă. Cel mai nou concept reuneşte, în acelaşi spaţiu, oameni care lucrează în domenii diferite.
Cristina Fîrţade, manager produs: Cu care te poţi conecta, de la care poţi cere sfaturi. Dacă vrei să vii cu colegii, poţi să lucrezi într-un astfel de spaţiu deschis, dacă vrei mai multă intimitate, poţi să lucrezi într-un birou privat.
Sunt peste 250 de astfel de birouri, în toată ţara, iar angajaţii au libertatea să îl aleagă, de exemplu, pe cel mai apropiat de casă. În plus, se şi simt ca acasă, cu fotolii, plante şi zone de bufet la fiecare pas.
Ioana Matei, reporter Observator: Astfel de spaţii de relaxare sunt din ce în ce mai apreciate de angajaţi, care caută acum şi la birou confortul cu care s-au obişnuit acasă. În acest spaţiu de coworking lucrează în jur de 30 de start-up-uri.
- Orașele din România cu cele mai multe joburi disponibile în HoReCa. Creștere spectaculoasă față de 2021
- Reguli noi pentru "munca prin aplicaţii". Industria a rulat aproape 30 de miliarde de euro doar în Uniunea...
- Topul salariilor din domeniul ingineriei. Oraşele care oferă venituri medii nete de 4.500 de lei
Marian, angajat: Este mult mai productiv. Lucrez în acelaşi spaţiu şi în Norvegia. Este foarte important pentru a comunica, de a-ţi face prieteni. Foarte benefic pentru tine ca persoană, dar şi pentru business-ul tău.
Sunt şi companii care încearcă să îşi readucă personalul în sediile centrale
Aşa că reorganizează spaţiile de lucru.
Sabrina Dobrescu, marketing manager companie HR: Ne-am gândit cumva să reamenajăm terasa. Avem o zonă dedicată cu scaune, cu băncuţe şi mese de lemn cu metal şi avem o altă zonă de lounge, unde putem să avem întâlniri de business, să invităm clienţii într-o zonă mai elegantă, mai relaxantă.
Roxana Drăghici, director vânzări platformă recrutare: Există şi angajatori care se gândesc la beneficii sub forma de masaj la birou, petreceri de reîntoarcere la birou. În cazul departamentelor de IT, beneficii extrasalariale sau un salariu mult mai mare.
Oana Botolan Datki, specialist HR: Masă de ping pong, dacă le place ping-pong sau bibliotecă, dacă se potriveşte. Astfel încât biroul să devină acel loc în care suntem doar pentru momentele în care vrem şi trebuie să lucrăm împreună şi să petrecem timp împreună.
Multe firme s-au mutat în parcuri de birouri unde există mult spaţiu verde, grădini în care se poate lua masa şi chiar activităţi pentru orele de după muncă.
Alexandru Petrescu, managing partner agentie imobiliare: Săli de fitness, inclusiv o şcoală de dans, iar anul acesta se va deschide o şcoală şi o grădiniţă privată. Tot ceea ce înseamnă posibilitatea de a te mişca în aer liber, de a-ţi petrece pauzele de la muncă împreună cu colegii şi, de asemenea, şi după muncă, să poţi să te plimbi cu biciclete, trotinete, să mergi pe jos, astea-s motive în plus pentru oameni să revină la birou.
Cifrele arată că luna trecută, 6 din 10 angajaţi deja lucrau cu program normal.