BAC 2023. În aşteptarea examenului maturităţii, elevii preferă metode noi de învăţare. Ascultă podcast-uri sau "tocesc" pe TikTok
Tik-tok, Youtube, podcast ori teatru radiofonic. Elevii nu-şi mai tocesc coatele prin biblioteci, ci au metode noi prin care învaţă pentru Bacalaureat. Pun căştile în urechi şi dau play în drum spre şcoală operelor literare. Alţii reţin mai bine comentariile pe ritmuri de rap.
De Mădălina Iacob la 23.06.2023, 20:24Actori, profesori sau chiar elevi. Înregistrează în studio şi interprezează, pe rând, personajele din operele literare pentru Bacalaureat. Curricula desuetă a primit un suflu nou.
Dragoş Muşat, creator platforma Ochii Minţii: Dacă nu vor să citească, măcar să le asculte. În curând ne pregătim să introducem QR coduri în mijloacele de transport în comun. Când te duci spre școală sau înapoi acasă ai ocazia să asculți scrisoarea I de Mihai Eminescu.
Variantele audio, cele mai comode pentru puşti
Sunt postate şi variante video, dar audio e cel mai comod pentru puştii cu căşti în urechi non-stop.
Sebastian, elev: M-a ajutat acest aspect al erei tehnologiei să pot să încadrez în timpul pe care nu îl am să îngrămădesc acele informaţii vitale pentru examen.
Andra se ajută de toate platformele online pentru învăţare.
Andra, elevă: Am început să căutăm resurse online, de la rezumate care să ne aducă aminte opera înainte de test, la podcasturi, filmulețe pe Youtube, Spotify.
Probele scrise de la Bacalaureat încep luni
Psihotrop e şi el la modă de câţiva ani pe Youtube. Cântă pe versuri rap comentariile operelor literare.
Elevă: E singură probă de care mi-e cel mai frică. Legat de comentarii, nu mi se pare că te ajută cu ceva.
Mădălina Iacob, reporter Observator: Probele scrise de la Bacalaureat încep luni, în data de 26 iunie, cu limba și literatură română. Urmează marți, proba obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere. Rezultatele elevilor se vor afişa în dată de 3 iulie, iar mai apoi, absolvenţii se vor înscrie sau nu, și la facultate.