Antena Meniu Search
x

Video Subiectele la BAC 2023, în şapte variante finale. Elevii au pariat deja ce va pica la punctul 3

Tinerii care se pregătesc de examenul maturităţii au deja coşmaruri cu privire la subiectele de la bac. Ce nu ştiu ei este că şapte variante finale au fost deja elaborate de experţii din Ministerul Educaţiei şi încărcate în serverul de la STS. Subiectul câştigător va fi extras luni dimineaţa la ora 5. Elevii pariază deja pe ce o să le pice la română: romanul Moromeţii şi nuvela Moara cu noroc conduc în topul preferinţelor.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.06.2023, 20:44

Vezi și

Într-o sală din Bucuresti, nu stim exact unde, într-un mare secret, o comisie de experti a facut deja variantele pentru Bacalaureat. 7 astfel de plicuri sunt gata pentru elevi, iar varianta finala se va extrage luni dimineata la ora 05:00. Subiectele au fost elaborate încă de iarna trecută de către o comisie formată din profesori experţi. În luna aprilie au fost finalizate, iar în mai - verificate, înainte de bacul olimpicilor. Azi, au rămas 6 variante. Preşedintele comisiei de bacalaureat va extrage luni dintr-un bol numărul câştigător care va ajunge pe băncile elevilor.

Indiferent de subiecte, procentul pentru rata de promovare nu a fost deloc constant

"Voi extrage doua numere, primul de dimineata si al doilea, de rezervă. Variantele de subiect sunt stocate pe un server la care are acces doar administratorul de retea", a declarat Florin Lixandru, preşedintele Comisiei de Bacalaureat. Întregul proces a fost securizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, iar serverul nu a fost spart niciodată. "Se transmite parola de acces la arhiva, se descarcă, dupa care, la o jumatate de ora se transmite parola de deschidere a arhivei. Cu o ora inaintea examenului. Au mai fost mici probleme tehnice in teritoriu, fie ca a picat conexiunea la internet, au ramas fara curent, cum s-a intamplat ieri la Evaluarea nationala", a declarat Florin Lixandru, preşedintele Comisiei de Bacalaureat.

Între timp, elevii încearcă să dezlege misterul şi bursa subiectelor de BAC e în fierbere. Grupurile online pariază pe textul epic. Iar Moromeţii si Moara cu noroc sunt printre cele mai dorite opere literare. Poezia si romanul au picat cel mai des la Bacalaureat în ultimii ani. Iar la loteria autorilor cel mai des au câştigat Arghezi, Barbu, Bacovia, Blaga sau Eminescu, la egalitate cu romanele Ion, Enigma Otiliei sau Moromeţii. Indiferent de subiecte, procentul pentru rata de promovare nu a fost deloc constant. Iar cand s-au introdus camere video, procentul s-a prăbuşit abrupt, de la 70% aproape la 45%.

Acum, după trei săptămâni de grevă generală şi un an şcolar cu multe vacanţe, vom vedea ce rezultate vor obţine cei 145.000 de elevi de clasa a douăsprezecea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Subiectele la BAC 2023, în şapte variante finale. Elevii au pariat deja ce va pica la punctul 3