Antena Meniu Search
x

Video BAC 2023. Susţinerea competenţelor şi încheierea mediilor, înghesuite în 2 zile. Cu cât vor fi plătiţi profesorii pentru supravegherea probelor

E haos în şcoli în ultimele zile înainte de vacanţă. Se încheie mediile, se predau manualele şi se pregătesc festivităţile de premiere, în timp ce ministrul Educaţiei ar vrea să se facă şi recuperări. Pentru asta, promite profesorilor că vor primi salariul întreg pe luna iunie. Pentru săptămâna viitoare, Ligia Deca ridică miza: profesorii corectori şi supraveghetori de la Evaluare şi Bacalaureat ar putea primi mai mulţi bani.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 20:26

Vezi și

Catalogul de la clasele a 12-a este cel mai căutat în cancelarii. Se dă din mână în mână până ajunge la toţi profesorii care se grăbesc să încheie mediile. Altfel, proba de bac nu poate fi trecută în sistem. 

Florea Andrei, profesor de informatică: Acest copil în clasa a 9-a are media 8, în a zecea la TIC are 7,50, 7.75. Între 7 si 8.49 e calificativ avansat. 

Elevă: Astazi la română am obţinut 10, calificativul experimentat. 10 41 pentru noi este un stres in minus.

Norocoşilor cu mediile încheiate li s-au făcut calculele pentru a obţine calificativele. Pentru ceilalţi, urmează o aşteptare plină de emoţii.

Pe acelaşi subiect

ProfesorTrebuie sa fie gata astăzi, cel tarziu maine pentru ca sa incheiem la bacalaureat si sa ii inscriem la bacalaureat.

În cele două zile rămase de şcoală, trebuie înghesuit totul: competenţele de la bacalaureat, încheierea mediilor pentru toate clasele, predarea manualelor, consiliul profesoral si festivitatea de final de an.

Ministrul Educaţiei şi-ar dori şi recuperarea materiei

Deca le propune profesorilor ca măcar orele pierdute în luna iunie să fie recuperate dacă vor salariu întreg. 

Andreea Bodea, director Colegiul IL Caragiale: Nu văd unde s-ar mai putea strecura o recuperare. E treabă serioasa, nu se poate face în 30 de minute. Sunt şcoli care o fac pentru bani. 

Ministrul speră că astfel să îi ademenească pe profesori să vină supraveghetori la bacalaureat. 

Ligia Deca, ministrul Educaţiei: Verificarea procesului de recuperare se face de către directorii şcolilor. Acest lucru poate fi încă un element prin care să ne asigurăm tot personalul de care avem nevoie. 

După grevă, suma acordată profesorilor pentru fiecare lucrare corectată a crescut de la de la 14 lei la 18 lei. Iar pentru fiecare zi de supraveghere la examen, cadrele didactice vor primi 157 de lei în loc de 120.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » BAC 2023. Susţinerea competenţelor şi încheierea mediilor, înghesuite în 2 zile. Cu cât vor fi plătiţi profesorii pentru supravegherea probelor