Două profesoare au adus o şcoală din Fălticeni în era digitală. Iniţial și-au propus doar să schimbe parchetul și să văruiască
O şcoală din Fălticeni a intrat în era digitală, datorită eforturilor a două profesoare. Două săli de clasă au fost renovate şi dotate cu echipamente SMART, totul pentru ca procesul de învăţare să fie unul plăcut, iar elevii să vină cu drag la şcoală. Copiii se bucură acum de două săli de clasă performante, cu device-uri de ultimă generaţie care le oferă tot confortul şi siguranţa unui sistem educaţional de excepţie.
De Redactia Observator la 21.01.2022, 17:42Pentru că dispun de toată tehnologia de are au nevoie, copiii pot asculta muzică, pot viziona filmuleţe educaţionale pe televizorul SMART sau pot chiar pregăti temele pentru ore.
"Copiii pun muzică, unii se uită la televizor, alţii mai scriu pe tablă, unii mai stau în bancă, mai citesc, mai vorbesc între ei, mai facem şi hora", spune o elevă.
"Sunt conştientă că nu toţi copiii au parte de aşa ceva, deci ne considerăm nişte copii norocoşi şi vrem să ne bucurăm cât mai mult de toate echipamentele", spune o altă elevă.
Copiii se bucură de echipamente ultramoderne precum: o tablă interactivă, un videoproiector, un sistem audio performant, o imprimantă multifunctională, dar şi un laptop, o tabletă grafică, şi un televizor SMART.
- Cursuri în premieră la Școala FDVDR. Elevii curioşi sunt așteptați pe platforma națională de e-learning
- Şcoala online îi aduce pe părinţi în situaţii ce par fără ieşire: Fie plătesc bonă sau afterschool, fie...
- Ministrul Educației vrea mai multe zile de cursuri în anul școlar 2022-2023: "Nu e obligatoriu să terminăm pe 3...
Iniţiatoarele proiectului sunt două profesoare care, prin dăruire şi implicare, au dorit să ofere elevilor cele mai bune condiţii de a învăța.
Dana Anton, iniţiator proiect: Îmbinăm învățământul clasic cu cel modern. Îmbinăm activităţile la oră cu muzică, cu documentare, filmuleţe, cu tot felul de mini proiecte care evident vin în ajutorul lor. Am gândit o minibibliotecă în spatele clasei, am gândit o cutie poştală în care elevii îşi trimit felicitări, vederi, chiar mesaje, au renunţat la ideea de a-şi trimite mesaje pe telefon.
Daca inițial, și-au propus să schimbe parchetul, poate și să văruiască, până la final au adus clasele în era digitală.
Anca Şoldănescu, iniţiator proiect: La clasa a V-a sunt mai multe culori, pentru că şi copiii sunt mai mici, mai jucăuşi. La clasa a IX-a am ţinut aşa să fie o cromatică mai temperată.
"Arată cu mult mai contemporan, noi ne simţim mai liberi. Ne putem prezenta proiectele cu mult mai uşor", e de părere o elevă din clasa a IX-a.
Alina Apostol, părinte: Noi părinţii apreciem faptul că doamnele profesor s-au implicat în modernizarea acestor săli de clasă. Vin la şcoală cu plăcere, într-un mediu placut, cu o tehnologie avansată.
Cele două profesoare au obţinut banii pentru renovare, dar şi echipamentele, doar din sponsorizări. Şi spun că nu se opresc aici. Alte două clase SMART sunt acum în lucru.