Antena Meniu Search
x

Ministrul Educației vrea mai multe zile de cursuri în anul școlar 2022-2023: "Nu e obligatoriu să terminăm pe 3 sau pe 10 iunie"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seara, că îşi doreşte ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul şcolar 2022/2023 faţă de anii trecuţi, transmite AGERPRES.

de Redactia Observator

la 11.01.2022, 22:41

minstrul Educației Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației vrea mai multe zile de cursuri în anul școlar 2022-2023: "Nu e obligatoriu să terminăm pe 3 sau pe 10 iunie" - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta (arhivă)

Ministrul a declarat că va discuta această propunere cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi va prezenta argumente în acest sens. "Am precizat că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuţii cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Anul şcolar nu va începe mai devreme de 1 septembrie, dar se poate mai devreme de 15 septembrie, şi nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie. Vom vedea cât rezultă din discuţii. Voi prezenta perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educaţie. Voi prezenta toate aceste argumente care se vor constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă", a declarat, la Digi24, ministrul Educaţiei.

Potrivit AGERPRES, Sorin Cîmpeanu a adăugat că în interiorul sistemului de educaţie există "o rezistenţă" faţă de intenţia sa de a mări perioada cursurilor şcolare.

Cât de riscantă este redeschiderea școlilor în plin val Omicron în România

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit și despre redeschiderea școlilor, în plin val cauzat de varianta Omicron a coronavirusului, și spune că "siguranță totală nu există". Cîmpeanu spune că Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Ministerul Sănătății au anunțat că nu există motive pentru închiderea școlilor.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Educației susține că regulile anti-COVID sunt respectate mai mult în interiorul școlilor decât în alte părți. Totuși, nimeni nu poate garanta că elevii nu se vor infecta, dar acest lucru nu trebuie să ducă la închiderea unităților de învățământ, precizează demnitarul.

"Siguranță totală nu există. Apreciez, împreună cu Ministerul Educației și INSP care au spus că nu există motive pentru închiderea școlilor, că, dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online, trebuie să se facă în funcție de mai mulți parametri, inclusiv presiunea pe spitale", a explicat ministrul Educației.

Când se închid școlile în România

Şcolile se vor închide dacă rata de infectare dintr-o localitate depăşeste 3 la mia de locuitori în ziua de vineri a săptămânii, iar rata de vaccinare a personalului din şcoală este mai mica de 60 la sută. În acest moment trei mii de şcoli din ţară se află în acestă situaţie. Ministrul Educaţiei e gata să demită directorii, acolo unde procentul de vaccinare e mult prea mic.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: "Daca vom identifica școli cu rate de vaccinare de 10-12-15 la suta, iar conducerea scolii este numită prin detașare, e clar că nu a avut un demers proactiv, nu a avut un management corespunzator, și într-adevar directorul poate fi schimbat".

Peste 70 la suta dintre angajatii din învăţământ sunt acum imunizaţi. Şi tot atâţia îl ameninţă pe Sorin Cîmpeanu cu proteste din semestrul al doilea dacă nu le va mări salariile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Ministrul Educației vrea mai multe zile de cursuri în anul școlar 2022-2023: "Nu e obligatoriu să terminăm pe 3 sau pe 10 iunie"