Evaluare Națională 2022: Cum se completează corect fișa de înscriere la liceu. Greșeala care îi poate costa pe copii viitorul
Mediile de admitere la liceu vor fi mai mari decât anul trecut, cel puţin în Capitală. O spun profesorii, după ce s-au încheiat examenele uşoare de la clasa a opta. Singurul hop pe care îl mai au acum de trecut elevii este înscrierea la liceu. Completarea greşită a fişei de opţiuni îi poate costa pe copii locul preferat.
De Mădălina Iacob la 17.06.2022, 20:32Dincolo de notele obţinute la examen, completarea fişelor de opţiuni este la fel de importantă. În broşura pentru fiecare judeţ există coduri specifice fiecărui liceu şi specializare în parte.
Sorin Ion, secretar de stat MEN: Pe fişa de înscriere se trec codurile alese, pe orizontală, și așa mai departe. Cu cât media este mai mică, cu atât numărul de opțiuni este mai mare. Si este indicat sa fie mare. Vezi câți copii ai înaintea ta. O mie de copii. Acoperă codurile o mie de opțiuni? Atunci cu siguranță vei intră la un liceu. Altfel, rişti să rămâi nerepartizat.
Înscrierea la liceu după Evaluarea Națională: Important e însă ca elevii să treacă opţiunile în ordinea preferinţelor
Sorin Ion, secretar de stat MEN: Alegerea optiunilor e precum dorintele de la pestişorul de aur. Puneti-le pe cele mai dorite, dar nu puneţi doar trei ca la peştişorul de aur. Algoritmul de repartizare este foarte simplu. Am ajuns la elevul numarul o mie, se ia prima optiune, nu mai sunt locuri, trecem la optiunea doua, nu mai sunt locuri, cand ajunge la optiunea unde sunt locuri, este repartizat si trece la urmatorul.
- "De asta am venit, nu pentru notă mare. Să fim pe party!". Evaluare Naţională 2022: subiectul mai dificil de la...
- Evaluare Naţională 2022. Sorin Cîmpeanu: "Pentru nota 10 au fost subiecte pentru cei care într-adevăr sunt buni...
- Când se afişează rezultatele la BAC 2022. Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi
Mădălina Iacob, reporter Observator: În situația în care doi candidați au aceeași medie de admitere la liceu, atunci departajarea se va face după nota pe care au obținut-o la Evaluarea Națională. Al doilea criteriu este media din anii de gimnaziu, şi, dacă nu, nota pe care au obţinut-o la Evaluarea Naţională la proba de limba şi literatură română.
Evaluare Națională 2022. Completarea fişelor se face începând cu data de 4 iulie
Daniel Voinea, director școală: Ar putea creşte mediile de admitere faţă de anul trecut. Bine este să îşi facă listele de acasă. Apropo de părinti, să îi asculte şi pe copii, ce își doresc.
Şi încă un sfat:
Daniel Voinea, director școală: Liceul să fie cât mai aproape de casă, și specializare de filologie și maistru în transporturi există undeva aproape de casă. Chiar nu merită să tăi Bucureștiul dintr-o parte într-altă.
Momentan, în Capitală, topul liceelor, după ultima medie de admitere de anul trecut, este condus de Colegiile Gheorghe Lazăr, Tudor Vianu şi Sfântul Sava.
Topul liceelor din Bucureşti
Ultima medie de admitere
1. Colegiul Gh. Lazăr - 9.56
2. Colegiul T. Vianu - 9.26
3. Colegiul Sf. Sava - 9.51
4. Colegiul G. Coşbuc - 9.29
5. Colegiul S. Haret - 9.26