Antena Meniu Search
x

Video "De asta am venit, nu pentru notă mare. Să fim pe party!". Evaluare Naţională 2022: subiectul mai dificil de la matematică nu le-a răpit elevilor pofta de distracţie

Absolvenţii de clasa a opta au scăpat de cele mai importante examene din viaţa lor şi se pot bucura şi ei de vacanţa de vară. Proba de astăzi de la matematică nu a fost însă la fel de uşoară ca testul la limba română, spun elevii. Profesorii cred că cei care stăpânesc noţiunile de bază pot să ia lejer nota 8. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.06.2022, 21:04

Vezi și

"Trebuie să ne bucurăm de vară. Am scăpat de tot, trebuie să ne distrăm. Am scăpat, eu de asta am venit, nu pentru notă mare. Să fim pe party!". E cea mai mare bucurie a elevilor de clasa a opta care au ieşit de la Evaluarea Naţională. Şi pentru că la română a fost floare la ureche, elevii s-au prezentat de dimineaţă mai siguri pe ei la proba de matematică. "Eu vreau 10 curat la mate şi peste 9.60 la română!", spune un elev. "E matematică, e mai clară şi mai complexă", cred mai multe fete. "Am văzut că sunt hotărâţi, vor 10. Foarte mulţi dintre părinţi au învăţat efectiv cu elevii, au făcut teste, au cumpărat cărţi", mărturiseşte un părinte. 

Evaluare Naţională 2022. Subiectul care le-a dat bătăi de cap elevilor

Primele grile de pe foaia de examen au fost foarte uşoare. "Eu grila am terminat-o în două minute. La exerciţiul 1 a fost 10 plus 10 împărţit la 10. De clasa a cincea, a patra, să nu exagerez...", povesteşte un elev. La fel şi subiectul al doilea. Al treilea, însă, le-a dat bătăi de cap copiilor. 

Profesorii de matematică spun că notele vor fi mult mai mari anul acesta în toată ţara. "O notă de 8 puteai să o iei. Subiectul 1, 2 au fost de nivel extrem de scăzut, cel mai nepregătit copil dintr-o clasă ar fi putut să facă. La subiectul 3, acolo într-adevăr trebuia să se facă diferenţa între notele de 8 şi de 9, de 9 şi 10", crede Alin Munteanu, profesor de matematică. 

Pe acelaşi subiect

"Nu ar fi fost nevoie de căruţe de bani şi meditaţii şi pregătiri suplimentare pentru ca un copil care se pregăteşte la clasă, cu profesorii, să fi luat o notă frumoasă. Sunt subiecte bine dozate şi echilibrate", apreciază Marian Staş, expert în educaţie. "Cu atenţie, un copil bine pregătit ar fi trebuit să facă fără greşeală. Mă aştept de la elevii clasei mele să aibă rezultate foarte bune", adaugă Radu Botez, profesor de matematică. 

Rezultate Evaluarea Naţională. Când se afişează notele

Aproape 7.000 de elevi au lipsit de la examen, iar trei elevi au fost eliminaţi din sală. "Sibiu şi Constanţa, pentru posesie materiale de inspiraţie nepermise, fiţuici şi în Ilfov, pentru utilizarea telefonului", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. Mai bine de 17.000 de copii au început clasa a opta şi nu au reuşit să o ducă până la capăt, deci nu s-au înscris nici la Evaluarea Naţională. Nici la cele două probe nu s-au prezentat toţi. La liceu există doar 130 de mii de locuri pentru aceşti copii, restul se vor duce la seral sau la şcoli profesionale. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » "De asta am venit, nu pentru notă mare. Să fim pe party!". Evaluare Naţională 2022: subiectul mai dificil de la matematică nu le-a răpit elevilor pofta de distracţie