Meditațiile au devenit colacul de salvare al elevilor, după un an de școală online. Studiu: 1 din 4 adolescenți s-a pregătit suplimentar
Meditațiile au devenit colacul de salvare al elevilor după un an de școală online. Mai mult ca niciodată părinții cred că e nevoie de pregătire suplimentară pentru ca elevii să poată recupera lecţiile pierdute, după un an de pandemie. Deşi pentru mulţi copii meditaţiiile sunt o corvoadă, un studiu recent arată că 80% dintre părinți cred că orele suplimentare sunt necesare și au văzut îmbunătățiri în urma acestora.
De Redactia Observator la 04.06.2021, 18:13David, elev în clasa a șasea: Matematică, română, germană și engleză, pentru clasa a opta, pentru viitor ma gândesc.
Lui David nu îi sunt străine orele de pregătire în particular. Este elev în clasa a şasea, dar face meditaţii de trei ani. Într-o săptămână, are nu mai puţin de opt ore de cursuri extra şcoală.
David: Învățăm mai multe la pregătire. Explică mai bine şi mai detaliat și în special axat pe mai puțini copii.
Tatăl lui David: E nevoie la ce se face se face la nivel minim la școală. Sistemul nu e bun, e bolnăvior așa până la urmă.
Reporter: E meditaţia salvatoare, să zicem aşa?
Tatăl lui David: Probabil e puțină siguranță pentru noi.
Studiu: 1 din 4 elevi a făcut meditații plătite în ultimul an
La fel gândesc aproape 80% dintre părinți, arată un studiu recent privind meditațiile. Mai ales acum, în pandemie, când orele suplimentare de pregătire au devenit o normalitate. Același studiu arată că unul din patru elevi a făcut meditații plătite în ultimul an. Peste 50% fac meditații la cel puțin o materie, iar o treime dintre ei fac la doua materii, mai exact la română și matematică. Pentru mulţi dintre elevi, însă, orele de pregătire sunt o corvoadă. Elevii de la oraşe, din clasele terminale sunt cei pentru care părinții plătesc cei mai mulţi bani pentru meditații.