Note evaluare națională 2022 - edu.ro. Rezultatele obţinute de elevi în judeţul Harghita
Evaluare naţională 2022 - edu.ro. Rezultatele obţinute de elevii de clasa a 8-a din judeţul Harghita, la examenul de evaluare naţională, au fost publicate.
De Redactia Observator la 23.06.2022, 10:47UPDATE 10.35. Rezultatele la Evaluarea Naţională 2022 au fost publicate. Elevii trebuie să introducă codul de candidat pentru a afla nota.
UPDATE 09.00. Notele obţinute la evaluare de elevii din judeţul Harghita. Rezultatele la Evaluarea Naţională (rezultatele înainte de contestații) vor fi publicate azi până în ora 14:00. Elevii absolvenţi ai clasei a opta trebuie să aibă la îndemână codul de candidat cu ajutorul căruia vor afla ce notă au luat la Evaluarea Naţională.
Pe evaluare.edu.ro şi www.observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Harghita: subiecte barem şi rezultate evaluare naţională 2022. Ministerul Educației va publica joi, 23 iunie, rezultatele la Evaluarea Națională 2022, iar elevii își vor afla notele în baza unui cod unic Până la ora 14:00, elevii claselor a 8-a vor avea afișate notele la avizierele unităților de învățământ și pe site-ul Ministerului Educației.
- 23 iunie 2022 (până la ora 14.00) - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
- 23 iunie 2022 (ora 16,00—ora 19,00) - Depunerea contestațiilor
- 24 iunie 2022 (ora 8,00—ora 12,00) - Depunerea contestațiilor
- 24 iunie—29 iunie 2022 - Soluționarea contestațiilor.
- 30 iunie 2022 - Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.
- 1 iulie 2022 - Anunţarea ierarhiei la nivel judeţean / Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a
- 4-11 iulie 2022 - Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a opta
- 14 iulie 2022 - Repartizarea computerizată în învăţământul liceal; Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat la liceu; Afişarea în unităţile de învăţământ a listei cu locurile neocupate;
Rezultate Evaluare Naţională 2022, pe fiecare judeţ:
- Alba
- Arad
- Argeș
- Bacău
- Bihor
- Bistrița Năsăud
- Botoșani
- Brăila
- Brașov
- București
- Buzău
- Călărași
- Caraș Severin
- Cluj
- Constanța
- Covasna
- Dâmbovița
- Dolj
- Galați
- Giurgiu
- Gorj
- Harghita
- Hunedoara
- Ialomița
- Iași
- Ilfov
- Maramureș
- Mehedinți
- Mureș
- Neamț
- Olt
- Prahova
- Sălaj
- Satu Mare
- Sibiu
- Suceava
- Teleorman
- Timiș
- Tulcea
- Vâlcea
- Vaslui
- Vrancea
Când se pot depune contestațiile la Evaluarea Națională 2022
Elevii nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestații pe 23 iunie, între orele 16:00-19:00, și pe 24 iunie, între orele 08:00-12:00.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 30 iunie 2022. Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
Potrivit ordinului emis de Ministerul Educaţiei, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele iniţiale. Dacă se observă o diferenţă mai mare de un punct, se numeşte o nouă comisie de evaluare, iar nota oferită de această a doua comisie va fi şi cea finală.
Evaluare națională 2022 - cum se calculează media
Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.
Media generală obținută la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la clasa a IX-a.
Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă.
Calculul mediei de admitere
- MA= 0,2 x ABS + 0,8 x EN
- unde:
- MA = media de admitere
- ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
- EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.
- unde:
Evaluarea Naţională 2022 - Limba şi literatura română - subiecte şi barem
Absolvenţii clasei a 8-a au susţinut marţi, 14 iunie 2022, proba la limba şi literatura română în cadrul Evaluării Naţionale 2022. Ministerul Educaţiei a publicat baremul de rezolvare al subiectelor pe care elevii le-au primit la examen.
La primul subiect, elevii au primit un text de Radu Tudoran, din "Toate pânzele sus", şi unul scris de Cella Delavrancea, din "Frânturi din viaţa lui Delavrancea". Elevii au prezentat în 30-70 de cuvinte un element comun celor două texte, valorificând câte o secvenţă relevantă din fiecare text.
Apoi li s-a cerut să motiveze dacă este plictisitor sau nu să vizitezi de mai multe ori un loc, dar şi să asocieze fragmentul din Toate pânzele sus cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară şi să prezinte o valoare morală sau culturală comună, prin referire la câte o secvenţă relevantă din fiecare text.
La subiectul al II-lea, elevii au fost nevoiţi să îşi imagineze că tocmai s-au întors din vacanţă şi să scrie un text narativ în care să prezinte cea mai frumoasă întâmplare din vacanţă, incluzând o secvenţă descriptivă, de minim 30 de cuvinte, şi o secvenţă dialogată, de minim patru replici.
Baremul de corectare la limba română, aici.
Evalurea Naţională 2022 - Matematică - subiecte şi barem
Absolvenţii clasei a 8-a au susţinut joi, 16 iunie 2022, proba la matematică în cadrul Evaluării Naţionale 2022. Elevii au declarat că subiectele au fost mai uşoare decât la simulare, iar asta ne-au confirmat şi profesorii cu care am vorbit imediat după finalizarea acestui examen.
Dacă după examenul de la limba şi literatura română vorbeam despre bucurie, fericire şi exuberanţă, azi am văzut elevi care au ieşit cu ochii în lacrimi la părinţii lor, în curtea şcolii.
La matematică, profesorii ne-au spus că au fost subiecte de nivel mediu, dar că oricine ar fi putut să ia cel puţin nota 8. La subiectul al treilea au avut elevii ceva bătăi de cap şi un subpunct de la subiectul al doilea ar fi fost ceva mai dificil, dar cu siguranţă că cei mai buni elevi, cei care s-au pregătit, spuneau profesorii că nu ar fi trebuit să aibă probleme şi cu siguranţă vor avea note mari.