Programa şcolară la clasa pregătitoare. Ce învaţă copiii în clasa zero
Zeci de mii sau poate chiar peste o sută de mii de copii ar urma să înveţe, în anul şcolar 2023-2024, în clasa pregătitoare, aşa că ar fi interesant de văzut ce cuprinde, în principiu, programa şcolară pentru clasa pregătitoare.
De Redactia Observator la 05.09.2023, 15:24- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
- Mulţi părinţi aleg să-şi dea copiii la şcoală începând cu clasa zero.
Din ce în ce mai mulţi părinţi din întreaga Românie decid, de la an la an, să-şi îndrepte copiii către şcoală de la o vârstă cât mai fragedă, respectiv decid să-i înscrie în ceea ce se numeşte clasa pregătitoare.
Acest element, de clasă pregătitoare, a fost introdus în urmă cu aproximativ un deceniu în sistemul de învăţământ din România şi se presupune că această clasă pregătitoare are scopul de a-i pregăti pe copii pentru ceea ce înseamnă şcoala propriu-zisă.
Copiii de clasa zero învaţă comunicare, educaţie sau matematică
Clasa zero, sau clasa pregătitoare, are diferite scopuri. Cum spuneam, unul dintre aceste scopuri este de a-i pregăti pentru copii pentru ceea ce înseamnă şcoala propriu-zisă. Aici ne gândim la faptul că cei mici pot învăţa să efectueze diferite calcule matematice, prin joc, astfel încât, în momentul în care ajung în clasa I, ei să ştie adunări sau scăderi.
De asemenea, clasa zero ar trebui să-i înveţe pe copii elemente care să-i ajute să comunice mai bine, să se poarte în societate, dar şi să exprime sau să-şi descopere anumite aptitudini sportive sau artistice.
Programa pentru clasa pregătitoare în anul şcolar 2023-2024
Deşi există posibilitatea ca programa pentru clasa pregătitoare să difere uşor de la o şcoală la alta, mai ales dacă vorbim despre comparaţia dintre o şcoală de stat şi o şcoală privată, specialiştii consideră că este foarte posibil ca în anul şcolar 2023-2024 programa pentru clasa pregătitoare să rămână în mare măsură asemănătoare precum cea avută în anii precedenţi.
Asta ar însemna, conform desprecopii.com, că cei mici ar urma să se bucure de domenii precum comunicare în limba română, educaţie pentru societate, matematică, explorarea mediului, muzică, tehnologii de informare şi comunicare, educaţie fizică şi sport, religie, dezvoltare personală, arte vizuale şi lucru manual.