Antena Meniu Search
x

Document Ministerul Educației, anunț despre înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Cum arată cererea și când se depune

Înscriere clasa pregătitoare 2023. Ministerul Educaţiei a transmis, marţi, noi precizări despre înscrierea în învăţământul primar, reiterând ideea că cererile se depun în perioada 3-18 mai. De asemenea, ministerul distribuie formularul pe care trebuie să-l completeze părinţii.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 10:54

înscrierea la clasa pregătitoare 2023
Ministerul Educației, anunț despre înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Cum arată cererea și când se depune Imagine: scoala clasa pregatitoare.jpg Descriere: - Shutterstock (arhivă)

"Cererile se transmit online sau se depun, în perioada 3 - 18 mai 2023, la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor. În aceeaşi perioadă, vor fi depuse/transmise şi celelalte documente necesare pentru înscriere", a transmis, marţi Ministerul Educaţiei.

Actele necesare pentru înscrierea la școală

- actul de identitate al părintelui/al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde este stabilit domiciliul minorului;

- certificatul de naştere al copilului;

Pe acelaşi subiect

- recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2023 inclusiv);

"În cazul înscrierii la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, sunt necesare şi documentele care atestă îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare. Cristeriile generale de departajare sunt disponibile şi pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ", a mai precizat sursa citată.

Ministerul explică faptul că părintele poate opta pentru înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie în situaţia în care copilul nu este înscris la şcoala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opţiuni în cererea-tip de înscriere. De asemenea, instituţia răspunde, într-o secţiune specială a site-ului propriu, la mai multe întrebări legate de înscriere. 

Calendarul înscrierii la școală

Potrivit calendarului aprobat de minister, în perioada 5 aprilie-26 aprilie 2023 are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 şi eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru copiii care au frecventat grădiniţa.

Ulterior, în perioada 3 mai - 18 mai 2023 are loc completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţi / tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.

În 31 mai 2023 are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe în 5 iunie.

Documente: cerere-tip-clsprg-2023-etapa-i.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Ministerul Educației, anunț despre înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Cum arată cererea și când se depune