Antena LIVE

Curs valutar

Video

Afacerea cu care Iulia vrea să dea lovitura în Deltă. Zeci de localnici au simțit potențialul și fac cursuri de formare

Când ajungi în Deltă, pofta de borş de peşte sau plachie e de la sine înţeleasă. Şi turiştii vor mâncare "ca la mama acasă", în curtea pescarului. Astfel că tot mai mulţi localnici îşi deschid puncte gastronomice locale care oferă astfel de bunătăţi în condiţii sigure. La Sfântu Gheorghe, 53 de bucătari fac cursuri de formare profesională. Conceptul de Punct de Gastronomie Locală a fost lansat la apă în Tulcea de marele Ivan Patzaichin.  

De la 02.11.2024, 19:57
WhatsApp
Vezi și:

Peisaj de poveste, oameni primitori şi gusturi de neegalat. Asta "pescuiesc" turiştii care vin în Delta Dunării. Mâncărurile din zonă sunt simple și delicioase, iar peștele e vedeta. Pentru a păstra şi împărtăşi reţetele autentice, în Sfântu Gheorghe mai mulţi localnici fac cursuri necesare deschiderii unui punct de gastronomie local. 

"Punctul de Gastronomie trebuie să devină un loc al comunităţii, al tradiţiei şi al întâlnirii între turişti şi cultura locală", a explicat Teodor Frolu - Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23.

"Va ridica nivelul de trai în comuna Sfântu Gheorghe. Cei care o sa ne viziteze să poată să vadă și plaja, să-i atragem prin tradiții", a declarat Claudiu-Dragoş Cladiade, primarul localităţii Sfântu Gheorghe.

Iulia Ilie nu mai vrea va pofta turiştilor să rămână în coadă de peşte

Pe acelaşi subiect

Soţul ei este pescar şi îşi doreşte să le ofere turiştilor preparate "ca la mama acasă". 

"Turiştii vin şi mănâncă la noi. Noi trebuie sa fim mai precauţi cu peştele. Ciorbe, storceag care este aici, provenit din Sfântu Gheorghe. Pește prăjit, plachie sau un proțap la cuptor, icre, scrumbie", a spus Ilie Iulia, localnică.

"Încercăm să convingem cât mai mulți localnicii să-și deschidă punctele gastronomice locale. Oamenii vor prinde curaj să vină cu activităţile lor", a spus Anca Simion, organizator. 

PGL-urile sunt bucătării particulare, care oferă reţete specifice zonei. Conceptul a fost lansat la Mila 23, în anul 2016. 

"Punctele gastronomice locale reprezintă o inițiativa a Asociaţiei Ivan Patzaichin. O modalitate prin care gospodării privați și societățile comerciale își pot etala produsele culinare", a explicat Mitică Tuchilă, directorul DVS.

În România sunt peste 500 de puncte gastronomice locale, iar la nivelul judeţului Tulcea s-au deschis deja 51. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

afacere delta dunarii punct de gastronomie locala
Întrebarea zilei
V-a crescut salariul în ultimul an?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025