Antena LIVE

Curs valutar

Video

Afacerea cu care Iulia vrea să dea lovitura în Deltă. Zeci de localnici au simțit potențialul și fac cursuri de formare

Când ajungi în Deltă, pofta de borş de peşte sau plachie e de la sine înţeleasă. Şi turiştii vor mâncare "ca la mama acasă", în curtea pescarului. Astfel că tot mai mulţi localnici îşi deschid puncte gastronomice locale care oferă astfel de bunătăţi în condiţii sigure. La Sfântu Gheorghe, 53 de bucătari fac cursuri de formare profesională. Conceptul de Punct de Gastronomie Locală a fost lansat la apă în Tulcea de marele Ivan Patzaichin.  

De la 02.11.2024, 19:57
WhatsApp
Vezi și:

Peisaj de poveste, oameni primitori şi gusturi de neegalat. Asta "pescuiesc" turiştii care vin în Delta Dunării. Mâncărurile din zonă sunt simple și delicioase, iar peștele e vedeta. Pentru a păstra şi împărtăşi reţetele autentice, în Sfântu Gheorghe mai mulţi localnici fac cursuri necesare deschiderii unui punct de gastronomie local. 

"Punctul de Gastronomie trebuie să devină un loc al comunităţii, al tradiţiei şi al întâlnirii între turişti şi cultura locală", a explicat Teodor Frolu - Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23.

"Va ridica nivelul de trai în comuna Sfântu Gheorghe. Cei care o sa ne viziteze să poată să vadă și plaja, să-i atragem prin tradiții", a declarat Claudiu-Dragoş Cladiade, primarul localităţii Sfântu Gheorghe.

Iulia Ilie nu mai vrea va pofta turiştilor să rămână în coadă de peşte

Pe acelaşi subiect

Soţul ei este pescar şi îşi doreşte să le ofere turiştilor preparate "ca la mama acasă". 

"Turiştii vin şi mănâncă la noi. Noi trebuie sa fim mai precauţi cu peştele. Ciorbe, storceag care este aici, provenit din Sfântu Gheorghe. Pește prăjit, plachie sau un proțap la cuptor, icre, scrumbie", a spus Ilie Iulia, localnică.

"Încercăm să convingem cât mai mulți localnicii să-și deschidă punctele gastronomice locale. Oamenii vor prinde curaj să vină cu activităţile lor", a spus Anca Simion, organizator. 

PGL-urile sunt bucătării particulare, care oferă reţete specifice zonei. Conceptul a fost lansat la Mila 23, în anul 2016. 

"Punctele gastronomice locale reprezintă o inițiativa a Asociaţiei Ivan Patzaichin. O modalitate prin care gospodării privați și societățile comerciale își pot etala produsele culinare", a explicat Mitică Tuchilă, directorul DVS.

În România sunt peste 500 de puncte gastronomice locale, iar la nivelul judeţului Tulcea s-au deschis deja 51. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

afacere delta dunarii punct de gastronomie locala
Întrebarea zilei
Aţi pornit încălzirea în locuinţă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în sarmale ca să nu se usuce și să nu mai tragă toată zeama din...
Fanatik.ro
Publicat 04.11.2024
Acești șobolani uriași pot fi cea mai eficientă armă împotriva unei...
spotmedia.ro
Publicat 04.11.2024
Inundațiile din Spania sunt șocante, dar nu complet surprinzătoare. Cum se...
spotmedia.ro
Publicat 30.10.2024
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza pentru jumătatea lunii noiembrie...
Gandul
Publicat 04.11.2024
Multimilionarii care au contribuit la dezvoltarea României. Ajunși în funcții...
Adevărul
Publicat 04.11.2024
Echipele se reunesc diseară, la Asia Express: urmează cursa crucială pentru...
A1
Publicat 04.11.2024
Horoscopul zilei de 5 noiembrie 2024. Berbecii pierd bani. Află ce se întâmplă...
CaTine
Publicat 04.11.2024
Adrian Velea și soția lui au aniversat 12 ani de la cununia civilă. Imagini...
spynews.ro
Publicat 04.11.2024
„Bărbații sunt lăsați să bată femei”. Donald Trump a inclus-o pe Imane...
GSP
Publicat 03.11.2024
O minunăție arhitecturală din București s-a deschis publicului. Datează din...
Click.ro
Publicat 04.11.2024
Cum te poți feri de înșelătoriile la telefon. Detaliile la care trebuie să...
Useit
Publicat 04.11.2024
Acum s-a aflat totul. De ce inundațiile din Spania au făcut atât de multe victime
Redacţia.ro
Publicat 02.11.2024
A fost emisă o nouă „alertă roșie” în Spania, tot în regiunea Valencia....
libertatea.ro
Publicat 03.11.2024
Travis Kelce a vorbit despre „următorul pas” în relația sa. Sportivul și...
ZU
Publicat 04.11.2024
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Hello taste
Publicat 04.11.2024
Excesul de zahăr și de grăsimi în timpul sarcinii poate pune în pericol...
Deparinti
Publicat 04.11.2024
Județele în care puterea banilor se apropie de Europa. Unde își...
ziare.com
Publicat 03.11.2024
Bergüzar Korel a publicat o imagine rară cu soțul Halit Ergenç și mezina...
Happy
Publicat 04.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Conținutul de colină din ou. Ce rol are acest nutrient în organism
Medicool
Publicat 04.11.2024