Benone Sinulescu, "plecat să cânte doinele Buzăului în lumea celor drepţi". Un ultim omagiu, la stejarul plantat de artist
Primăria Buzău a amenajat două locuri în care buzoienii pot veni să aprindă o lumânare în memoria solistului Benone Sinulescu. Artistul a murit joi, la 84 de ani.
De Redactia Observator la 20.11.2021, 09:55Cele două locuri sunt în piaţa Dacia, pe scările Primăriei, şi în parcul Crâng, la stejarul plantat anul trecut de artist. Stejarul se află în rotonda personalităţilor buzoiene inaugurată de municipalitate în februarie 2020, când mai mulţi buzoieni celebri, în frunte cu Benone Sinulescu, Dan Puric, Greg Scărlătoiu, au plantat 6 puieţi de stejari în timp ce alţi 6 stejari seculari au primit numele unor buzoieni care au dus faima Buzăului mai departe prin talentul şi activităţile lor. "Maestrul Benone Sinulescu a plecat să cânte doinele Buzăului în lumea celor drepţi. Născut pe 24 mai 1937, la Siriu, Benone Sinulescu a fost şi rămâne un "ambasador" şi un simbol al Buzăului, prin muzica şi dragostea pentru locurile natale. Buzăul şi întreaga ţară l-au preţuit mereu. Cei care doresc să îi aducă un omagiu o pot face în cele două locaţii comemorative: piaţa Dacia, în faţa Primăriei şi parcul Crâng, la stejarul ce îi poartă numele", a transmis Primăria Buzău, potrivit news.ro.
Benone Sinulescu va fi condus pe ultimul drum duminică. Ceremonia de înmormântare va fi una cu onoruri militare și va avea loc în Arad, la Cimitirul Eternitatea.
Benone Sinulescu, o viaţă trăită cu şi despre muzică
Vestea morţii lui Benone Sinulescu a îndoliat lumea artistică. Interpretul de muzică populară s-a stins din viaţă joi, la 84 de ani. Acesta lasă în urmă o carieră impresionantă. Benone Sinulescu este originar din localitatea buzoiană Siriu. În multe dintre piesele sale, artistul a cântat despre frumuseţile locurilor natale. De altfel, municipalitatea buzoiană a organizat încă de acum câţiva ani un festival concurs care îi purta numele. La Buzău, autorităţile, localnicii şi rudele artistului speră ca locuinţa acestuia, unde venea de fiecare data când avea vreme, să fie transformată în casă memorială.