Antena Meniu Search
x

Video ''Poate îi cânţi şi lui Dumnezeu!'' Îndureraţi de moartea lui Benone Sinulescu, apropiaţii şi fanii i-au adus un ultim omagiu

Moartea lui Benone Sinulescu lasă în urmă o mare de fani în lacrimi care s-au dus să-şi ia ramas bun de la cel ce îi înveselise toata viaţa. Vor păstra în aminitire pentru totdeauna cântecele sale. Lucru mai puţin ştiut, interpretul de muzică populară a lasat moştenire un stejar şi un soi de usturoi care îi poartă numele.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 19:33

Vezi și

Laura Lavric, solistă de muzică populară: Benone, poate îi cânţi şi lui Dumnezeu aşa cum ne-ai cântat nouă de frumos! 

Roata vieţii s-a oprit pentru nea Beni. În urma lui, rămâne unul din cele mai frumoase tezaure. În cei 65 de ani de carieră, a cules peste 2000 de cântece şi a compus mai bine de 600. La spectacole, umplea stadioane. În Apuseni, a fost urcat într-o maşină militară şi plimbat ca un comandant prin marea de oameni. 150.000 de oameni veniseră să-l asculte. Iar pe Valea Prahovei, s-a dărâmat un balcon, când a apărut alături de Irina Loghin.

Elena Merisoreanu, solistă de muzică populară: Stadioanele erau ca la meciul de fotbal.

Cornelia Rednic, solistă de muzică populară: Important e, atunci când te duci, oamenii să rămână despre tine cu o impresie foarte bună şi amintiri foarte plăcute. Aşa rămânem şi noi despre nea Beni.

Pe acelaşi subiect

Elisabeta Turcu, solistă de muzică populară: Ne-a lăsat o zestre nemaipomenit de frumoasă. Ne-a lăsat şiraguri de perle în lada de zestre a cântecului popular românesc.

A fost iubit de toate generaţiile. În anii 2000, a ajuns în topurile muzicale cu mai multe piese etno. 

Laura Lavric, solistă de muzică populară: Prima dată l-am ascultat pe el la tv.

Nicolae Datcu, solist de muzică populară: Am un cântec special pentru tine, ţi-l dau ţie, eu nu l-am imprimat, dar să-l cânţi aşa cum te-am învăţat eu, că dacă nu-l faci aşa cum te-am învăţat eu, te bat de te omor. Ai înţeles? 

În Buzău, acolo unde s-a născut, un stejar îi poartă numele. 

''Am fost de faţă când l-a plantat şi a fost un om pe care toată lumea l-a apreciat.'' 

Tot aici găsim şi usturoiul "Benone".

Costel Vânătoru, preot şi apropiat al lui Benone Sinulescu: M-a întrebat dacă mai avem soiul acela de usturoi gustos, aromat, de altădată care se cultiva în zona Buzăului. L-a gustat şi atunci am simţit multă bucurie pe chipul său.

Interpretul se întorcea cu drag la casa părintească de la Siriu. 

Elena Piruşca: Totul o să rămână aşa cum şi-a dorit. Sperăm să reuşim să facem o casă memorială în amintirea dumnealui. 

Gheorghe Piruşca: Ar fi vrut să aibă urmaşi, copilaşi. Şi unul dintre regrete era că viaţa trece prea repede. 

Benone Sinulescu ieşise din lumina reflectoarelor

Ultmii ani din viaţă şi i-a petrecut departe de scenă. În casa soţiei din Bârzava, Arad. În braţele ei s-a stins, ieri, în urma unei pneumonii.

Elena Sinulescu, soţia lui Benone Sinulescu: A debutat cu o febră de 37 cu 8, pe care după aceea am reuşit s-o stăpânim. I-am spus pe data de 17: Ştii că astăzi este 17 noiembrie şi azi am împlinit 40 de ani. Atât a dat din cap. A început să nici nu mai vorbească, făcea câte două perfuzii pe zi şi finalul a fost brusc.

Trupul neînsufleţit a fost despus în holul teatrului din Arad. Benone Sinulescu va fi înmormântat la cimitirul Eternitatea din oraş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ''Poate îi cânţi şi lui Dumnezeu!'' Îndureraţi de moartea lui Benone Sinulescu, apropiaţii şi fanii i-au adus un ultim omagiu