Antena Meniu Search
x

Video Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Când va fi condus pe ultimul drum marele artist

Benone Sinulescu va fi condus pe ultimul drum duminică. Ceremonia de înmormântare va fi una cu onoruri militare și va avea loc în Arad, la Cimitirul Eternitatea.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 14:12

Vezi și

Încă de aseară, la Casa Funerară din Arad au venit oameni extrem de apropiați familiei, ca să se reculeagă în liniște la căpătâiul marelui artist. Și, poate mai important de atât, să o aline pe soția acestuia, extrem de afectată de dispariția lui Benone Sinulescu.

Din această dup-amiază, toți cei care i-au iubit și i-au apreciat munca de o viață, închinată cântecului și tradițiilor populare, vor putea să își ia rămas bun de la Benone Sinulescu, pentru că sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus în foaierul Teatrului "Ioan Slavici" din Arad.

Ceremonia de înmormântare va fi una cu onoruri militare și va avea loc duminică, de la ora 13.00, tot în Arad, la Cimitirul Eternitatea, potrivit reporterului Observator Iulia Pop.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani

Pe acelaşi subiect

Benone Sinulescu a murit, joi după-amiază, la vârsta de 84 de ani.

O complicaţie la pneumonia de care suferea l-a doborât pe maestru. Benone Sinulescu s-a stins în patul său, acasă, înconjurat de cei dragi. În ciuda bolii, nu ar fi vrut să meargă la spital. Artistului îi era teamă de COVID. Lumea muzicii populare îl deplânge. 

Elena Merișoreanu, interpretă de muzică populară: Parcă e un blestem. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele, cad de pe cer cele care au încântat sufletele oamenilor de-a lungul anilor.

Ionuţ Pavel, fost impresar: Probabil că dacă l-ar fi avut vreo altă ţară, Benone Sinulescu ar fi avut o statuie la fiecare colţ de stradă.

Cornelia Rednic: Ca personalitate artistica, este imens. Nici nu sunt în măsură să spun cât de mare era şi rămâne nea Beni.

"Nea Beni" lasă în urmă o carieră impresionantă

"Nea Beni" s-a născut la data de 24 mai 1937, în Siriu, judeţul Buzău. Talentul l-a moştenit de la tatăl său. A cântat mai întâi în corul Bisericii, apoi la şcoală, iar în timp repertoriului său s-a extins de la cântecele Ioanei Radu, Mariei Tănase sau Mariei Lătăreţu la propriile sale melodii. În anii '80, fanii se băteau pe discurile sale de vinil. 

Decorat de două ori, Benone Sinulescu a fost un artist îndrăgit de Nicolae Ceauşescu. Melodia "Radu Mamii", în special, era pe placul dictatorului. Interpretul a cântat şi pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Leonid Brejnev şi Nikita Sergheevici Hrușciov. Ba chiar a avut un concert în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului dictator Kim Ir Sen. 

Încununarea carierei a trăit-o alături de ansamblul Ciocârlia. Au umplut stadioane şi săli de spectacol împreună. Publicul îl adora, iar colegii îl respectau enorm. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Când va fi condus pe ultimul drum marele artist