Antena Meniu Search
x

Cine a fost Benone Sinulescu, interpretul de muzică populară decedat joi. O viaţă trăită cu şi despre muzică

Viaţa lui Benone Sinulescu. Regretatul interpret a murit joi, la 84 de ani. Artistul de muzică populară a trăit înconjurat de cântece şi folclor, iar viaţa l-a condus pe marile scene din România, dar şi de peste graniţe, unde a cântat alături de nume mari.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 17:23

Benone Sinulescu
Benone Sinulescu a murit joi, la 84 de ani - Facebook Benone Sinulescu

Benone Sinulescu s-a născut în localitatea Siriu, în data de 24 mai 1937, iar muzica l-a însoţit pe tot parcursul vieţii. Preotul care ţinea orele de muzică la şcoală l-a acceptat în corul bisericii, impresionat de vocea copilului de doar 7 ani, povesteşte artistul pe site-ul său oficial. "Îmi plăcea foarte mult să ascult muzică la radio. Şi, întrucât cel pe care îl aveau părinţii abia-şi mai ducea zilele, îmi confecţionam singur radiouri cu galenă", a mărturisit artistul, potrivit benonesinulescu.eu. Astfel, s-a îndrăgostit de cântecele Mariei Tănase şi nu numai. Calităţile sale vocale au fost confirmate ulterior de profesorul de muzică din gimnaziu, care l-a încurajat să vină la cor, unde a învăţat inclusiv să dirijeze. Acolo a interpretat prima melodie solistică: "Eroul Ceapaev trecea prin Ural". 

Nelipsit de la concerte şi concursuri muzicale, Benone Sinulescu a devenit un artist îndrăgit pe scena muzicii populare româneşti. A urmat cursurile Şcolii Speciale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat Canto cu nume mari precum Elisabeta Moldoveanu sau Filaret Barbu-Armonie. Cucerit de muzica lui Ion Luican, s-a dedicat cântecelor folclorice, formându-şi un stil propriu apreciat de publicul său. Benone Sinulescu a susţinut numeroase concerte, atât în ţară, cât şi peste hotare. Iar pe scenă a performat alături de Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Ion Luican, Irina Loghin, Rodica Bujor, Mia Braia, Alexandru Grozuţă, Gheorghe Zamfir, Ştefan Lăzărescu.

Pe lângă muzică, Benone Sinulescu iubea florile şi animalele. În timpul liber, se înconjura de lucruri frumoase, fie ele desprinse din natură sau lumea artei. Captivat de filmele cu cowboy, Benone Sinulescu spunea că urmăreşte cu plăcere şi producţiile cinematografice istorice, sau de acţiune. Cât despre literatură, era un mare fan al scriitorilor ruşi, dar şi al clasicilor români.

A murit Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a murit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Potrivit pimelor informaţii, interpretul ar fi murit din cauza unei pneumonii. Solistul a avut mai multe probleme de sănătate, dar soţia lui a explicat că el a refuzat internarea pentru că se temea de Covid. În luna iunie, celebrul cântăreţ de muzică populară a fost la un pas de moarte după ce a fost găsit inconştient în casă. Impresarul a acuzat pe atunci familia că nu l-a dus de urgenţă la spital, pentru investigaţii, ci l-a internat într-un centru de îngrijiri paliative. 

Intrepreta de muzică populară Elena Merişoreanu a vorbit cu multă durere în suflet despre moartea bunului său prieten şi coleg - Benone Sinulescu. "Este o zi foarte tristă, parcă este un blestem pentru muzica populară. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele, cad de pe cer." Şi cântăreaţa Irina Loghin a publicat joi, pe Facebook, un mesaj în care îl numeşte pe Benone Sinulescu „un simbol al românilor şi artistul pentru care şi veşnicia se înclină”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cine a fost Benone Sinulescu, interpretul de muzică populară decedat joi. O viaţă trăită cu şi despre muzică