Bucate haiducești în inima Capitalei
Berbecuţul la proţap, pastrama, mustul şi vremea frumoasă i-au scos pe bucureşteni din casă. Cei mai iscusiţi bucătari s-au întrecut în preparearea bucatelor tradiţionale. Dar cele mai căutate produse au fost berbecuţul la proţap şi mustul.
De Redactia Observator la 18.10.2015, 19:53Berbecuţul la proţap, pastrama, mustul şi vremea frumoasă i-au scos pe bucureşteni din casă. Cei mai iscusiţi bucătari s-au întrecut în preparearea bucatelor tradiţionale. Dar cele mai căutate produse au fost berbecuţul la proţap şi mustul.
Iar pastrama adusă direct de la stână din Ardeal i-a făcut pe bucureşteni să nu se mai uite la preţuri.
Ionel a venit tocmai de la stâna lui din Timiş. Şi cu el a adus toate bucatele care îi plac românului.
Amatorii de bunătăţuri s-au înghesuit încă de dimneaţă pentru a gusta câte puţin din fiecare preparat.
Bucureştenii au roit în jurul mustului. Din Vrancea, doamna Mariana a venit cu sute de kilograme de struguri şi a preparat mustul pe loc.
Dar berbecuţul la proţap a făcut deliciul târgului. Bucătarii îl ung continuu timp de 4-5 ore, cu un baiţ special.
Şi după toate felurile de mâncare, tocmai din Botoşani, au ajuns în Capitală, cele mai gustoase poale în brâu. Cu brânză şi mărăr, dovleac sau mere, prajitura moldovnească e pregtită pentru toate gusturile.
Iar organizatorii promit muzică şi voie bună până târziu în noapte.