Bufniţa care a terorizat un orăşel din Olanda şi a rănit zeci de oameni a fost trimisă în România
Asta după ce pasărea a fost prinsă şi dusă iniţial la o grădină zoologică din Amsterdam. Vorbim despre o specie protejată în întreaga Europă, motiv pentru care bufniţa, deşi extrem de agresivă, nu a putut fi ucisă.
De Redactia Observator la 17.01.2019, 14:25Asta după ce pasărea a fost prinsă şi dusă iniţial la o grădină zoologică din Amsterdam. Vorbim despre o specie protejată în întreaga Europă, motiv pentru care bufniţa, deşi extrem de agresivă, nu a putut fi ucisă.
Faimoasa bufniţă din specia Buba-Buba sosită în noiembrie tocmai din Amsterdam, de la grădina zoologică din oraşul olandez, se află în Tg-Mureş unde parcă e mai liniştită ca niciodată şi s-a integrat foarte bine între celelalte două exemplare existente aici.
Doar că bufniţa din imagini nu a fost dintotdeauna atât de calmă. În 2015, pasărea i-a terorizat câteva luni bune pe locuitorii unui orăşel olandez. Ba chiar a băgat în spital doi membri ai unui club de atletism după ce i-a atacat din senin, într-un parc. În total, 50 de oameni i-au căzut victime.
Horaţiu Gorea, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş: După care, fiind un pericol pentru populaţie, s-a ajuns la decizia să se captureze și a fost relocată la grădina zoologică din Amsterdam..in baza relaţiilor bune de colaborare, a fost transferată la grădina zoologică din Tg Mureş.
Un alt motiv este că specialiştii de la Grădina Zoologică din Amsterdam au decis să reducă numărul păsărilor de pradă de acolo. La Târgu-Mureş, înaripata este tratată ca la carte, deşi, din, când în când, arată că nu şi-a uitat vechile obiceiuri.
Vorbim despre o specie ocrotită de lege în toată Europa. Bufniţa se adaptează repede atât la vreme rece, cât şi la căldură, aşa se face că poate trăi pe tot Globul, cu excepţia Antarcticii.