Un depozit cu 15 bombe a fost găsit lângă Guvern
Alertă maximă cu bombă, în centrul Capitalei, lângă Guvernul României. Mai multe mine antipersonal au fost găsite la subsolul unei clădiri de pe Calea Victoriei. Descoperirea au făcut-o nişte muncitori care lucrau la reabilitatrea clădirii.
De Redactia Observator la 07.03.2020, 10:52- Un bărbat a dat alarma sunând la 112.
- Traficul rutier în zonă a fost complet restricţionat.
Alertă maximă cu bombă, în centrul Capitalei, lângă Guvernul României. Mai multe mine antipersonal au fost găsite la subsolul unei clădiri de pe Calea Victoriei. Descoperirea au făcut-o nişte muncitori care lucrau la reabilitatrea clădirii.
Polițiștii au restricționat circulația în zonă până când pirotehniştii au ridicat muniţia: 15 mine antipersonal fără încărcatură explozibilă, ce sunt folosite pentru exerciții specifice.
Alarma s-a dat la ora 19:40, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că la subsolul unei clădiri se află mai multe bombe.
Bărbatul care a alertat 112: Eu am sesizat organele de politie că în subsolul acestei clădiri există o serie de materiale pirotehnice. Am primit un filmulet de la un prestator de servicii, o firmă de construcţii, care a efectuat o serie de lucrări de popire a subsolului clădirii alăturate.
Traficul rutier în zonă a fost complet restricţionat pe una dintre cele mai importatnte artere din centrul Bucureştiului, mai exact, Calea Victoriei. Spre supărarea unora dintre locuitorii din zonă.
Cei mai expuşi au fost însă locuitorii clădirii cu patru etaje unde s-a găsit muniţia, spune avocatul care a sunat la 112.
Bărbatul care a alertat 112: A fost şi sediul Securităţii în clădirea respectivă, în subsol, era un centru de anchetă. Şi, ulterior, am înţeles că a existat un depozit de muniţie.Şi, după 1989, când au părăsit forţele respective clădirea şi s-a redat circuitului civil, probabil că au rămas printre alte materiale care se aflau în subsolul clădirii. Noi n-am ştiut de ele, cu toate că aici s-au făcut o serie de lucrări, s-au făcut nişte lucrări de consolidare, au fost nişte proiectanţi, au fost nişte experţi. Nu ne-a spus nimeni că ar exista asemenea materiale.
Bărbatul spune că Societatea Naţională a Sării a funcţionat în clădire până acum 5 ani, când s-a mutat ca să reabiliteze clădirea. Subsolul şi ultimul etaj le aparţine lor, iar cealalte etaje unui proprietar privat, reprezentat de avocatul Dobrescu.
Au conştientizat pericolul şi oamenii care locuiesc în clădire. Trecătorii însă erau mai mult curioşi. Mai ales că în ultima perioadă, în Capitală, au fost mai multe alarme false cu bombă.