Fundaţia Mereu Aproape a donat un incubator performant la Maternitatea Spitalului Universitar din Bucureşti
COVID când lovește, nu alege. Pune la grea încercare până și copiii încă dinainte de naștere. Una dintre marile spaime ale neo-natologilor este faptul că infecția poate provoca nu doar naşterea prematură, dar și complicații grave copilului venit pe lume mult prea devreme.
De Redactia Observator la 11.04.2020, 00:05- Fundaţia Mereu Aproape a donat un incubator performant.
- Incubatorul a ajuns la Maternitatea Spitalului Universitar din București.
COVID când lovește, nu alege. Pune la grea încercare până și copiii încă dinainte de naștere. Una dintre marile spaime ale neo-natologilor este faptul că infecția poate provoca nu doar naşterea prematură, dar și complicații grave copilului venit pe lume mult prea devreme. Cu sprijinul Fundaţiei Mereu Aproape, un incubator performant a ajuns astăzi la Maternitatea Spitalului Universitar din Bucureşti. Iar cadrele medicale vă mulţumesc, dumneavoastră, celor care aţi donat. Împreună salvăm vieţi.
Peste două mii de copii vin pe lume, în fiecare an, la Maternitatea Spitalului Universitar din Bucureşti. Dintre aceştia, peste două sute sunt prematuri. Adică un pic prea grăbiţi şi, de cele mai multe ori, nepregătiţi să vină pe această lume. Viaţa lor depinde exclusiv de medici şi de aparate. Cu atât mai mult acum, când infecţia cu covid 19 poate duce la complicaţii şi mai grave.
Adriana Dan, șef Secție Neonatologie Spitalul Universitar București: Bebelușii prematuri pot fi și ei infectați sau pot fi dependenți de aparatele medicale din cauza imaturității organelor vitale. Pe lângă suferința fizică, nou născuții trebuie izolați de către mamele lor, izolați de ceilalți pacienți și au nevoie de confortul unui incubator care să le înțeleagă nevoile.
Fără un astfel de aparat, efortul medicilor poate fi în van. Vorbim de un incubator performant care nu ar trebui să lipsească acum din nicio secţie de neonatologie din ţară.
Adriana Dan, șef Secție Neonatologie Spitalul Universitar București: Acesta îi asigură căldura, umiditatea și protecția de care are nevoie. Își reglează singur nivelul de oxigen, lumină, zgomot, poate chiar să transmită vocea mamei înregistrată. Astfel, bebelușul se simte ca în uterul matern, iar acest confort ne ajută pe noi, medicii, în eforturile terapeutice.
De aici şi graba cu care Fundaţia Mereu Aproape a răspuns solicitării medicilor de la Maternitatea Spitalului Universitar din București, unde urmează să mai ajungă și un ventilator neonatal de înaltă performantă. În zilele următoare, un incubator identic cu cel de la Universitar va fi trimis la Clinica de Neonatologie 2 a Spitalului Cuza Vodă din Iaşi. Mesaje disperate tot vin la Fundație, de la spitale din toată țara. În timp ce mii de pachete pline cu măști de protecție, halate ori combinezoane de unică folosință au plecat și vor mai pleca spre spitale ori servicii de ambulanță.
Adriana Dan, șef Secție Neonatologie Spitalul Universitar București: Vă mulțumim că ne sunteți alături în această perioadă stresantă și solicitantă. Gestul dumneavoastră ne insuflă încredere și ne face să ne simțim mai puternici în lupta pentru supraviețuirea micilor noștri pacienți.