Mai mulţi voluntari şi-au luat concediu ca să ajute o familie nevoiașă din Gorj
Dar din dar face ca totul să fie posibil! Mai mulţi voluntari au rămas impresionaţi de povestea unei familii din judeţul Gorj. Doi părinţi şi doi copii trăiesc într-o casă construită din chirpici şi materiale improvizate, adunate de la vecini.
De Redactia Observator la 05.09.2019, 17:12Dar din dar face ca totul să fie posibil! Mai mulţi voluntari au rămas impresionaţi de povestea unei familii din judeţul Gorj. Doi părinţi şi doi copii trăiesc într-o casă construită din chirpici şi materiale improvizate, adunate de la vecini. Nu au curent electric, apă, şi mai mult decât atât, adorm fără un acoperiş sigur deasupra capului. Când au mers la ei acasă şi au văzut situaţia, oamenii au decis să-i ajute, fără să stea pe gânduri!
Printre încăperile dărâmate, Valentin găseşte puterea să zâmbească. Nu ştie cum este să ai un acoperiş stabil deasupra capului noaptea, dar ştie că în curând casa lui va fi cu totul alta.
Casa în care locuiau, înainte să înceapă reconstrucţia, era formată din încăperi improvizate. Câteva uşi erau pereţii exteriori, iar prin acoperiş oamenii vedeau cerul înainte să adoarmă.
Cornelia Moraru, mama copiilor: Ploua aici în camera a doua. Dar am luat şi am acoperit cu ajutorul oamenilor, cărora le-am mai muncit.
Câţiva oameni cu inimă mare au auzit despre situaţia familiei şi şi-au luat special concediu să-i ajute. Lui Valentin i-au făcut şi o surpriză de ziua lui de naştere. Pentru prima dată în viaţa lui băiatul a avut un tort.
Nicoleta Iftode: În momentul în care am venit aici şi l-am întrebat ce vrea a spus că e mulţumit doar că îi facem o altă casă, cu toate că noi i-am adus o bicicletă, un tort, am încercat să-i facem o zi frumoasă. Chiar am rămas impresionaţi, în primul rând de curăţenia pe care am găsit-o.
Reporter: Vorbim de o satisfacţie sufletească?
Adelina Cioca, voluntar: Enormă! Mulţi nu înţeleg aşa ceva. Cei care nu-s implicaţi în aşa ceva le e greu să înţeleagă ce înseamnă astfel de lucruri.
Voluntarii au reuşit să obţină mare parte din materialele necesare pentru casă.
Nicoleta Iftode: Mai avem nevoie de uşi de interior, avem nevoie de rigips, pentru că pereţii sunt foarte strâmbi şi nu se prea pot încărca.
Primăria din localitatea Scoarţa spune că va conecta locuinţa la reţelele de electricitate şi apă potabilă.