"Împăratul interlopilor", săltat de mascați. Descinderi de amploare la clanul lui Uţu Rohozneanu
Mai multe percheziții au avut loc joi dimineața în județele Arad, Bihor și Vâlcea, procurorii DIICOT destructurând una dintre cele mai mari rețele de droguri din țară. La Arad, anchetatorii l-au vizat pe Uțu Rohozneanu, care a fost ridicat de mascați și condus la audieri.
De Redactia Observator la 05.05.2022, 13:30Una dintre cele mai mari reţele de trafic de droguri din ţară a fost destructurată în această dimineaţă de către procurorii DIICOT.
Interlopul Uțu Rohozneanu, zis Împăratul, a fost săltat de mascați și dus la audieri
Oamenii legii au efectuat peste 16 percheziţii domiciliare în judeţele Arad, Bihor şi Vâlcea. Șeful grupării, dar şi mai mulţi membri ai acesteia, au fost aduşi la audieri la sediul DIICOT din Capitală. Uțu Rohozneanu, zis Împăratul, era cunoscut în lumea interlopă pentru trafic de droguri, clonare de carduri şi şantaj. Individul le cerea interlopilor din Arad şi o taxă de protecţie pentru a face parte din grupare. Printre cei aduşi la audieri se află şi directorul uneia dintre cele mai mari companii de maşini din Bihor. Surse Observator apropiate anchetei susțin că drogurile proveneau din țări America de Sud, precum Nicaragua. Apoi, din aceste țări, ajungeau în depozite, în Oradea și Arad, unul dintre aceste depozite fiind chiar în sediul unei reprezentanțe auto, relatează reporterul Observator Andre Rotaru.
Acolo, unul dintre suspecți lucra ca director și ținea drogurile în biroul său, de unde erau ulterior distrubuite către dealerii din București. Transportul din depozitele din vestul țării până în Capitală era foarte bine organizat, astfel încât să nu fie interceptat de polițiști.
Polițiștii au găsit importante cantități de droguri pregătite pentru distribuție
Potrivit procurorilor DIICOT, "în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA".
Redăm mai jos, integral, comunicatul DIICOT:
"La data de 05.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog efectuează un număr de 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Bihor și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor. De asemenea, pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri au fost efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile. În cauză s-a reținut că în perioada 30 martie – 07 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție".