Legea care interzice păcănelele în oraşele mici a intrat în vigoare, dar aparatele sunt nemişcate: "Nu am bani să mă tund din cauza lor". Cum e ocolită legea
Adio, dar rămân cu noi. În prima zi în care legea care interzice păcănelele în localităţile mici intră în vigoare, sloturile n-au ieşit, însă, din săli. Cei din industrie au găsit tot felul de portiţe în actul normativ prin care câştigurile să curgă în continuare. În jurul Bucureştiului, în zi de sărbătoare, sălile au fost pline.
De Cristina Filip la 28.04.2024, 20:00Teoretic, astăzi în toate localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori cum este şi Chitila, în sălile de jocuri de noroc nu ar mai trebui să vedem aparate de tip slot machine. În realitate, însă, ele sunt tot acolo. "Să închidă, doamnă, că mi-a mâncat toţi banii. Uite ce păr am în cap, nu mai am bani să mă tund din cauza lor", spune un bărbat.
Industria jocurilor de noroc are o cifră de afaceri care depăşeşte anual 2 miliarde de euro
În jurul Bucureştiului, nimeni nu se sinchiseşte de ce spune legea. Cei din industria jocurilor de noroc spun că legea e prost formulată. Şi preferă să interpreteze că de azi doar s-ar scoate aparatele care nu mai au licenţă. "Dacă s-au creat aşteptările că astăzi, brusc, să se închidă lucrurile nu funcţionează aşa. Legea nu poate fi aplicată retroactiv adică aparatele care se aflau sub autorizaţie înainte de intrarea în vigoare a legii, merg până la capătul autorizaţiei care înseamnă nişte luni. Vor fi închise treptat", a declarat Doru Gheorghiu, reprezentant al industriei jocurilor de noroc.
"Nu ma aşteptam ca ONJN-ul să ne ajute, măcar să nu ne încurce. Vom restitui banii pe licenta pentru cei care le-au prelungit acum inainte de a face noi legea. O sa le dam si baniii inapoi numai sa se inchida", a declarat Alfred Simonis. Operatorii economici din localităţile mici, care nu mai îndeplinesc condiţiile pentru autorizarea aparatelor de tip slot machine, au găsit şi ei o portiţă să fenteze legea. Cer adeverinţe de la primării cu numărul de locuitori pe judeţ.
"Chiar săptămâna viitoare putem face modificarile, să înăsprim sancţiunile, să fie faptă penală emiterea unui astfel de document care să ateste un număr de locuitori, să fie pe propria răspundere", a declarat Alfred Simonis. Potrivit estimărilor, peste 25.000 de sloturi ar trebui scoase din sălile de jocuri de noroc. Industria jocurilor de noroc este una dintre cele mai profitabile, cu o cifră de afaceri care depăşeşte anual 2 miliarde de euro.