Antena Meniu Search
x

Video Locurile din care dispar efectiv păcănelele. Marile oraşe nu sunt vizate: pragul ar putea fi schimbat, în funcţie de reacţia industriei jocurilor de noroc

Sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori. Proiectul de lege este dezbătut, astăzi, în Camera Deputaţilor, după ce a fost introdus de urgenţă pe ordinea de zi.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 09.04.2024, 15:12

Vezi și

"În peste 90% dintre localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate. Vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc", a declarat Alfred Simonis, deputat PSD. Dezbaterile din comisiile de specialitate pe acest proiect nu au fost, însă, lipsite de scandal. Vorbim despre un proiect de lege care a fost adoptat cu o largă majoritate în plenul Camerei Deputaţilor. Au fost doar 4 abţineri. Asta deşi partidele din opoziţie, AUR şi USR, au acuzat că reprezentanţii puterii nu au dat opoziţiei dreptul de a dezbate amendamentele sau de a propune alte amendamente pentru acest proiect de lege. Un proiect de lege care va interzice aparatele de tip slot-machine, celebrele păcănele, doar în acele localităţi care au până la 15.000 de locuitori.

Pragul de 15.000 de locuitori ar putea fi modificat

Ce înseamnă asta mai exact? Înseamnă că în oraşele mai mari de 15.000 de locuitori, în urbanul mediu din România, aceste aparate vor rămâne în continuare, iar astfel de activităţi vor fi permise. Vor dispărarea practic din sate şi comune şi oraşele mici. Nu vor dispărea sălile de jocuri de noroc efectiv, ci doar acele aparate din ele, doar păcănelele. Operatorii acestor aparate care vor încălca legea riscă amenzi între 150.000 şi 200.000 de lei. De asemenea, vor fi confiscate şi sumele ce vor fi obţinute şi se poate merge până la retragerea licenţei. Există un amendament în această lege în ceea ce priveşte publicitatea outdoor, adică acele panouri uriaşe din oraşe: de acum înainte, publicitatea outdoor pentru jocurile de noroc nu mai poate depăşi 35 de metri pătraţi.

Reamintim că la finalul anului trecut, premierul Marcel Ciolacu a promis un proiect de lege prin care ar fi scos sălile de jocuri de noroc din toate localităţile din România. Nu se întâmplă acest lucru prin acest prin proiectul adoptat astăzi, un proiect de lege care ar urma să intre în vigoare la 10 zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial. Însă, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor spunea că este doar un prim pas şi, în funcţie de reacţie industriei de jocuri de noroc, s-ar putea ca acest prag de 15.000 de locuitori să fie modificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Locurile din care dispar efectiv păcănelele. Marile oraşe nu sunt vizate: pragul ar putea fi schimbat, în funcţie de reacţia industriei jocurilor de noroc